10.06.2022 | 11:38
Депутат от ИТН разкри, че Кирил Петков го вербувал да подкрепи управлението
Срещнахме се до БНР. Не в заведение, в някаква негова лаборатория или нещо такова, обясни Кирил Симеонов

Депутатът от “Има такъв народ” Кирил Симеонов е офертиран от премиера Кирил Петков да подкрепи управлението.

“Вчера получих обаждане от Кирил Петков с молба да се видим, след което имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо. Нито постове, нито пари. Просто си поговорихме и ми каза, ако мога да си преосмисля позицията, да не хвърляме страната в хаос и т.н.”, обясни Кирил Симеонов в кулоарите на НС.

Той отрече да е имало разговор за 500К. “Никакви К-ата е нямало, никакви постове, каза, че иска да вкара държавата в правия път, че е опасност да падне правителството. Нищо, нищо, нищо повече от това”, каза депутатът.

Той поясни, че премиерът му е казал, че “нещата не могат да продължават така”.

“Срещнахме се до БНР, не знам коя точно сграда беше. Не заведение, в някаква негова лаборатория или нещо такова”, каза Симеонов.

Депутатът от ИТН обясни, че е отишъл да си поговори с премиера за ситуацията в държавата, че има опасност да се повиши руското влияние.

Той отговори на въпрос дали преди или след срещата е казал на съпартийците си. “Споменах на мои съпартийци, след това споменах на Тошко Йорданов, на Любомир Каримански и на Ива Митева. Когато Кирил Петков ми се обади, отидох на срещата, за да видя какво става. Все пак стратегически да видим какво се получа там и какво иска да каже”, посочи още Кирил Симеонов.

Депутатът допълни , че Петков е споменал, че е говорил и с други негови колеги.

Симеонов заяви, че остава лоялен към ИТН, като подчерта, че няма да бойкотират важни решения.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране