15.07.2019 | 16:59
Топлофикация Сливен разширява микса от горива, за да задържи максимално стойността на услугите си
Успешно конкурираме подобни услуги на същия тип дружества в напредналите държави в Централна и Западна Европа, казва изпълнителният директор инж. Павлин Костов

Г-н Костов, Вие сте единственото топлофикационно предприятие в страната, което съумя да задържи до известна степен цената на топлинната енергия и не я увеличи с голям процент. Как го постигнахте?

През последната година се опитваме да разширим микса от горива, които използваме в нашата производствена дейност и благодарение на това, че успяваме да внедрим горива, които са по-евтини в сравнение с въглищата, успяхме да оптимизираме себестойността на произвежданото от нас. Хубавото за нас е, че едновременно с това намалихме и степента на зависимост от скъпите емисии въглероден диоксид, които се налага да купуваме, за да можем законно да осъществяваме нашата дейност.

Към какво са насочени усилията на Вашия екип?

Към момента основният ни проект е именно успешното внедряване на новите горива в производствената ни дейност. Всички усилия на служителите и работниците на Топлофикация Сливен са насочени към развитие и модернизация на производствените процеси. Това трябва да се случи посредством осъществяване на различни иновативни проекти и внедряване на нови технологии. Целта на модернизацията е да доведе до осигуряване на още по-добро качество на услугите, едновременно с намаляване на вредното влияние върху околната среда.

Цените на Вашите услуги са от най-ниските в страната. Според Вас това оказва ли някакъв ефект върху района?

Услугите свързани с производство и доставка на топлоенергия на Топлофикация Сливен са без алтернатива и конкуренция на територията на страната и мога да заявя, че успешно конкурираме подобни услуги на същия тип дружества в напредналите държави в Централна и Западна Европа.

Смятам, че компании, развиващи индустриална дейност, както и фирми от средния и едрия бизнес, могат да открият клонове, представителства, както и свои предприятия на територията на град Сливен, където да се възползват от изгодните услуги, които предлага Топлофикация Сливен.

Отворени сме за преговори с представителите на бизнеса, на които имаме възможност да предложим услуги без алтернатива в качеството и цената. Нашият град предлага прекрасни условия за развитие на промишлена, производствена и като цяло индустриална дейност поради наличието на железопътна инфраструктура, близостта до автомагистрала „Тракия“, както и до пристанището в гр. Бургас. Друго важно е предимство е и това, че се намираме в близост до 3 областни града – Стара Загора, Ямбол и Бургас, което осигурява на бизнеса широк спектър от работници и служители, притежаващи различна по степен и вид професионална квалификация.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране