12.09.2022 | 11:57
Путин е наредил на олигарсите да стягат частни армии
ова твърди един от най-влиятелните разследващи журналисти Христо Грозев
Музикантът Ролдугин получава орден от президента на Русия Путин през 2016 г.

Руският диктатор Владимир Путин е наредил на руските държавни корпорации и на олигарсите да създадат частни военни компании, които трябва да засилят въоръжената агресия срещу Украйна и да започнат “нова фаза” на войната. Това твърди един от най-влиятелните разследващи журналисти, Христо Грозев, съобщи УНИАН.

Според него Путин иска да започне “нова фаза на боевете” през октомври.

“Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията (“наемниците са били измамени със заплатите си”). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за “нова фаза през октомври”, написа Грозев в Туитър.

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране