19.07.2019 | 0:01
Горанов още не знае ще има ли наказани в НАП
Първо трябвало да се установи дали наистина има "някаква слабост в системата, която да е предизвикала пробива"

На третия ден след скандала с пробива в системата на НАП, финансовият министър все още не знае дали ще има наказани и кой е отговорен. Владислав Горанов не отговори и на въпрос дали сигурността на системата на приходната агенция е тествана чрез симулация на харески атаки.

Със сигурност грижа за сигурността е полагана и трябва да бъде полагана допълнително, въпреки че ето виждате, в една многобройните услуги се открива, заяви Горанов в отговор на журналистически въпрос. Той не скри също, че през годините за обществени поръчки по поддръжка на софтуера на НАП са платени милиони левове. Няма неуязвима система. Моля ви, нека да не героизираме тези, които изложиха данните на всеки един от вас на публичен показ и по този начин нарушиха правата ви, обърна се Горанов към репортерите.

Иначе бил сигурен, че в тази държавна администрация работят качествени специалисти.
Горанов не е запознат дали в лаптопите и компютърните системи на задържания за хакерската атака е открита друга информация, различна от вече изтеклата в публичното пространство.
Министърът не коментира дали ще има санкции за отговорните за поддръжката. Първо трябвало да се установи дали наистина има “някаква слабост в системата, която да е предизвикала пробива”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране