14.12.2022 | 11:15
Гюров: Предлoженият кабинет лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ
За пореден път, когато има тежък мач, Бойко Борисов отказва да излезе на терена, каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната"

Преди една година правителството на „промяната“ се закле в тази зала. Правителство, което бе сформирано, за да създава мечти и надежди. Месеци наред работихме във време на криза, въпреки липсата на градивна опозиция. Вие от ГЕРБ и ДПС свалихте това правителство във време на война и политическа криза. Това заяви председателят на ПГ на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров от парламентарната трибуна.

На 2 октомври половин милион български граждани гласуваха доверие на „Продължаваме промяната“, защото знаеха, че няма да се коалираме, с ГЕРБ. Ние обещахме да разградим модела ГЕРБ – ДПС, защотото обичаме България. Ние днес няма да подкрепим предложения кабинет. Изминаха два месеца от изборите, време в което гражданите очакваха парламентът и служебният кабинет да поемат отговорност. В многочасови заседания парламентът се занимаваше активно за връщане на хартиената бюлетина. Днес вие ни предлагате правителство, което не може да носи политическа отговорност, предлага ни се експертен кабинет, но няма как да нямаме съмнения. Всеки кабинет е политически, защото трябва да бъде издигнат и подкрепен от политически фигури. Българският опит с експертни кабинети е горчив. Те са се появявали във време на нестабилност, обясни още Гюров.

Днес вие ни предлагате правителство, което не изпълнява и второто важно условие – не може да взима свободни решения. То е параван, зад който се крият партийни интереси. Готови сме да подкрепяме отделни политики, които смятаме за важни за страната и гражданите. Точно затова смятаме, че седемте политики, които предлагате са копирани от нашите. Голямата задача на този проектокабинет са местните избори, за да може статуквото да запази феодалните си владения, отбеляза председателят на ПГ на ПП.

Само преди година „Продължаваме промяната“ се появи като нова надежда. Скоро след това станахме свидели на задкулисието отвръща на удара. Ние сме убедени, че завръщането на „Промяната“ предстои, завърши изказването си Гюров.

За пореден път, когато има тежък мач, Бойко Борисов отказва да излезе на терена, коментира Гюров.

Според него проектокабинетът лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ.

В реплика на Гюров, Тома Биков от ГЕРБ определи предложените министри в прокетокабинета “Габровски” като експерти и доказали се професионалисти.

Да го говорите точно вие, нека си припомним вашия кабинет, а сега няма хора, които продават на дребно, няма шарлатани, не са самодейци като министрите на “Продължаваме промяната”. Вие сте нашият основен политически опонент, защото нямаме нищо общо с вас, не искаме да имаме и няма да имаме нищо общо с вас, добави Биков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране