12.01.2023 | 11:15
Корнелия разжалва Георги Свиленски
В немилост вече е и Христо Проданов

Корнелия Нинова е разжалвала доскорошната си дясна ръка Георги Свиленски, съобщиха източници на БСП пред „Галерия“. В немилост вече е и Христо Проданов. Лидерката на социалистите има вече двама нови фаворити – Борислав Гуцанов и Кристиян Вигенин. Първият е дългогодишен лидер на „червените“ в родната му Варна. Напоследък Гуцанов е гласът на БСП по всички важни теми в парламента.

Прави впечатление, че Вигенин пък представляваше левите при преговорите за кабинет на „Промяната“. После бившият външен министър и евродепутат беше пратен в Пловдив за да спасява Пловдивския панаир. Според запознати Корнелия е бясна на Свиленски най-вече заради провала му да озапти най-голямата партийна организация – софийската.

Точно софийските социалисти са най-сериозната опозиция на Кака. Въпреки постоянните брожения срещу лидера от опозицията в БСП признаха пред „Галерия“, че предстоящият конгрес на партията на 11 и 12 февруари ще бъде абсолютно формален. Засега няма точка за избор на нов председател. Безсмислено е да се вкарва такава, преди да бъде променен уставът.

Сега лидер на БСП се избира не от конгреса, а от всички членове, което бетонира на практика Нинова. Опозицията, която и без това е разбита на малки групички, е поставена в патова ситуация. Без промяна на устава Корнелия Нинова е вечна. Ако пък поискат избор на председател от конгреса, опозиционерите ще изпаднат в неудобното положение, че не искат демокрация в партията, а налагане на авторитарни решения.

Все пак недоволните от Нинова ще се опитат да прокарат някои свои идеи за развитие на партията по време на най-висшия форум. Но вероятно ще бъдат бламирани от верните на лидера участници. Запознати припомнят, че на Позитано 20 от години леят конфликти, които един след друг избухват. С постоянство граничещо с маниакалност, Нинова отстранява инакомислещите. Така стигаме до днешния ден, в който тя се лишава дори от най-приближените си лейтенанти.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране