03.05.2023 | 0:42
Бомбата/пиратката за Гешев на същото трасе, на което се опитаха да взривят Илия Павлов
Взрив в движение, задействан с дистанционно, е почерк, известен от близкото минало в средите на ъндърграунда. Тепърва ще се изяснява кой е имал интерес от атентата.

Трaсето, на което в понеделник избухна бомба, насочена срещу главния прокурор Иван Гешев, е същото, на което бе поставена бомба срещу покойния шеф на Мултигруп Илия Павлов.

Атентатът срещу Гешев стана днес, в 11,45 ч, на пътя София-Самоков през Бистрица и Ковачевци. Няма ранени, по данни на МВР.

Подобен атентат, само че на друг участък, стана и срещу Павлов преди около 26 г., на 17 юни 1997 г. по пътя София-Бистрица. Успоредно на минаващите две коли на групировката тогава бяха взривени противотанкови мини. Мощният взрив избухна около 0.45 ч. през нощта вдясно от платното на пътя София-Бистрица близо до ресторант Шумако. Взривът съвпаднал с преминаването на две коли на Мултигруп, съобщава тогава пресцентърът на МВР.

Експлозията е счупила прозорците на двете беемвета, едното от които е силно повредено. Заради неравности по пътя автомобилите са се движили в лявото платно, твърдят очевидци, и това е спасило пътуващите в тях. Ранени няма. Според други сведения пораженията по колите са минимални, единият автомобил със сигурност е брониран. След взрива на мястото на произшествието е останал кратер с диаметър около 7 м и дълбочина около 2 м,

Президентът на „MG корпорация“ Илия Павлов беше убит на 7 март 2003 г. в София с един куршум в сърцето пред офиса на MG. По първоначалните данни най-богатият български бизнесмен е бил прострелян от голямо разстояние, най-вероятно от снайперист, около 19,50 ч. Медицинският екип само е установил разширени зеници и мозъчна смърт, уточниха от „Пирогов“. Около Павлов е имало четирима бодигардове, които не са пострадали.

Взрив в движение, задействан с дистанционно, е почерк, известен от близкото минало в средите на ъндърграунда. Тепърва ще се изяснява кой е имал интерес от атентата.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране