05.05.2023 | 13:24
Илиан Василев: Гешев блъфира и… загуби
"Но има нещо гнило - НСО го прикрива, а НСО са на подчинение на президента, както и министъра на вътрешните работи"

Гешев блъфира и… загуби. Не знам за държавността му, но версиите му се разпадат пред очите ни. Вместо герой, се оказва, лъжец, а Ясен Тодоров и Сарафов съзнателно въвеждат в заблуждение обществеността, което автоматически ги прави несъвместими със заеманата длъжност /пречат на разследването/, ерго самите те трябва да бъдат разследвани!?!?
Но има нещо гнило – НСО го прикрива, а НСО са на подчинение на президента, както и министъра на вътрешните работи. Радев вече жертва един министър на културата за да угоди на ДПС, като нищо ще жертва и министъра на вътрешните работи.

Гешев и “атентаторите” подцениха ситуацията. Европол поиска да се включи в разследването – и тук логиката е желязна – атентат срещу главен прокурор на страна членка.
За това казвам, че е добре да се помни знакът за движение “Не уверен, не изпреварвай!” Ще кажете толкова могат, милиционери. Нека за момент се абстрахираме от чувствата си към Гешев.
Когато става въпрос за атентат и терористичен акт, тоест вдигаш максимално залога в битката срещу хората, които ти искат оставката, с идеята да им вмениш вина за атентата, трябва да бъдеш сигурен, че наративът ти ще издържи на проверката на времето и на експертите. Защото определението “терористичен акт” активири вниманието на света и институциите в и извън България. Трябва да бъдеш готов твоята версия да бъде поставена под микроскоп и разпъната на кръст, защото дори малките пукнатини /несъответствия, неистини/ ще се превърнат в разломи и ще се върнат като бумеранг.
Виждате “чудото” след три дни какво е – версията ИМ е попиляна – прибързаните детайли /пълна глупост бяха трите кг тротил и ямата/, версии, данни за ранени, за щети – изобщо пълен хаос. Постепенно дори тези, които, като добросъвестни граждани, бяха склонни да проявят симпатия към Гешев като публично лице /дори спекулираха с дете, семейство?!/, обект на такова посегателство, започват да се чувства като манипулирани, дори измамени.
Новината за интереса на Европол към разследването – вдига залозите още повече, на ниво, на което нито Гешев, нито Сарафов, нито Ясен Тодоров, нито Сийка, нито ПИК, могат да помогнат. Няма как да откажеш.
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
Тепърва следват трудните дни за Гешев и неговите “атентатори”. Залозите високи, а картите им слаби.
Но тъй като задната им скорост не работи, ще се набутат още повече в някакъв отчаян кризисен мениджмънт – като обявят “заподозряни”, дори да повдигнат обвинение /олигарсите и политици/, за да оставят нещата на ниво “обвинение” и “медии”. Както всичко до сега – за съд нямат нито доказателства, нито желание.
И там вече циркът ще стане пълен.

Коментар на Илиан Василев/”Фейсбук”

https://www.facebook.com/IlianDraVassilev/posts/770647981351472

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране