14.05.2023 | 17:37
Мария Габриел: Ще предложим експертно правителство, което изключва думата коалиция
"Ще разговаряме с всички. Това е начинът, по който трябва да предложат нещата"

Последните дни тръсих отговор на два въпроса. Има ли нужда България от работещо правителство? Отговорът е категорично да. Вторият въпрос беше ще се разберем ли с другите с парламентарни партии. Отговорът е да отново. Сега въпросът е за формата на това правителство.

Това заяви на брифинг кандидатът за премиер от ГЕРБ – СДС Мария Габриел.

“За мен приоритетът е България. Утре сутринта ще предложа разговорите с другите партии да продължат. Ще предложим експертно правителство, с хоризонт една година и ясни приоритети. Това правителство ще изключва думата коалиция. То ще е изцяло експертно с ясно разписани и точни приоритети. Утре ще поканим на първи разговор БСП, защото с тях имаме най-големи различия”, разкри тя.

“Ще разговаряме с всички. Това е начинът, по който трябва да предложат нещата. Трябва да вървим напред. Правителството ще е изцяло от експерти и с ясен хоризонт на действие, както и ясно разписани приоритети. Уважавам “Възраждане” и хората, които гласуват за тях, но с тях имаме прекалено големи различия и няма как с тях да постигнем общи приоритети. Това се нарича парламентарна демокрация. Трябва да успокоим страховете на хората. Това е целта – експертно правителство с хора, които ще поемат ясни ангажименти и срокове. Никакви разговори не са водени с мен за имена и министерства. Имаме ли общи приоритети – да. Трябва ли ни работещо правителство – да”, категорична бе тя.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране