17.10.2023 | 11:12
“Хамас” публикува за първи път ВИДЕО със заложница
21-годишната Миа Шем, която е от френско-израелски произход, казва, че е получила нараняване на ръката и е била откарана в Газа

Въоръжената ислямистка групировка “Хамас” за първи път публикува вчера вечерта, 16 октомври, видео с млада жена, държана за заложничка в Ивицата Газа.

Във видеото 21-годишната Миа Шем, която е от френско-израелски произход, казва, че е получила нараняване на ръката и е била откарана в Газа, а кадри от видеото я показват докато превързват ръката й.

Представител на бригадите Ал-Касам, бойния клон на “Хамас”, каза по-рано, че групировката била „отдадена“ на защитата на заложниците и че ще освободи заложници с чуждо гражданство, когато „се появи възможност“.

Израелските отбранителни сили ЦАХАЛ казаха в изявление, че са информирали семейството на Шем за нейното отвличане миналата седмица и поддържат връзка с тях в момента. Те напомниха, че „Хамас” са терористична организация, въпреки че се опитват да се представят като хуманитарна такава и са отговорни за убийствата и отвличането на бебета, жени, деца и възрастни хора.

Според вчерашното изявление на ЦАХАЛ “Хамас” държи 199 души за заложници.

Френският президент Еманюел Макрон заклейми вземането на заложници като “омразно” и “позорно”, след излъчването на видеото с Миа Шем. От Елисейския дворец съобщиха, че Макрон “призовава за нейното незабавно и безусловно освобождаване”, като добавиха: “Франция е напълно мобилизирана и работи с партньорите си за освобождаването на френските заложници, държани от “Хамас””.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране