23.07.2024 | 17:32
Илхан Кючюк оглави комисия на ЕП, захапа Пеевски
"За мен е чест, тази комисия има важна роля и законодателни отговорности по ключови въпроси"

Петима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите на Европейския парламент. Това показват съобщения на институцията по повод конституирането на новите парламентарни комисии, предаде БТА от Брюксел.

Евродепутатът Илхан Кючюк (“Обнови Европа”/ДПС) бе избран днес за председател на комисията на ЕП по правни въпроси. За мен е чест, тази комисия има важна роля и законодателни отговорности по ключови въпроси, отбелязва по този повод Кючюк, цитиран в съобщението.

По-късно той написа в профила си във Фейсбук, че винаги, когато е бил избиран на високи позиции в Европа, това е успех за България и ДПС. И обвърза новината с актуалните събития в Движението, имайки предвид очевидно Делян Пеевски без да го назовава:

“Искам да посветя този успех на всички, които през изминалите седмици бяха подложени на репресии, на извънреден натиск, на тези, които издържаха на нечувана “преса” върху семействата им. И тук ще цитирам нашия лидер д-р Доган: „Единственият начин да се освободите от страха е като тръгнете срещу него!“, написа Кючюк и призова, всички заедно да тръгнат срещу страха.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране