10.08.2024 | 0:25
Комисията за кмета на Доспат oт ГЕРБ чу запис как се договарят “едни 50 гласа” (ВИДЕО)
Венко Сабрутев от ПП-ДБ определи чутото като "покъртително скандален запис", който показва "колко широко се е разперил октоподът ГЕРБ-ДПС"

На заседание на временната комисия за разследване на дейността на кмета на Доспат Елин Радев от ГЕРБ беше пуснат запис, за който се твърди, че се чува как той иска “едни 50 гласа” и казва, че “държавната машина се ползва за избори” и “така е в България”.

Твърди се, че в записа Елин Радев говори на служител на горското стопанство: “Фактически трябва от там да ни дръпнеш едни 50 гласа. Начи, младо момче си, трябва да се развиваш. Нищо против теб нямаме, обаче когато трябва … сега на тая служба седите. Знаеш, че който е на държавната машина, ги използва тея служби за избори”.

“Не е правилно, ама това е в България”, казва още гласът, за който се твърди, че е на Елин Радев и добавя, че “това всички горски го правят”: “Миналия път теб те оставихме, не те закачахме. От’ бехме те подготвили да те опраскаме. Да ти го кажа с две думи. Затова викаме – айде, компромис, младо момче си и така нататъка. Затова не ти бех дал задача, разбираш ли. Тва беше работата. Казвам ти – направо бях решил да те махна от работа. Казвам ти го 100% и затова не те занимавахме тогава”.

В записа се чуват и реплики като “ще ни направиш едно списъче”, “напъваме да победим от първия път мача”, “тоя път става дума за мене лично, не за партията”, както и: “След това можеш да разчиташ на нас – каквото ти трябва земи, друго там, общински, да взимаш и да се развиваш”.

Въпросният запис беше публикуван и в групата “Доспат, НЕ СТЕ САМИ”.

 

 

След като депутатите от временната комисия чуха записа, Венко Сабрутев от ПП-ДБ определи чутото като “покъртително скандален запис”, който показва “колко широко се е разперил октоподът ГЕРБ-ДПС”.

“Така ли се раздават общинските земи, така ли работи общината?! Ако си с кмета, ще получаваш общинска собственост и ще се развиваш, ако не донесеш списъче с 50-60 души, следва уволнение. Това не е България, ние няма да живеем в тази България. Това е България на ГЕРБ и ДПС. Ние се борим срещу тоя модел и твърдо заставаме зад жителите на Доспат“, каза още той.

Красимир Събев от ГЕРБ реши да попита дали записът е законен. “Дали не е монтаж, кой е държавният служител, кой е направил този запис, има ли подаден сигнал до съответните органи? Защото и вашите “ала-бала” избори всички ги знаят в държавата”, каза той.

Владимир Делиев от “Обединение за бъдещето на община Доспат” обясни, че е бил кандидат за кмет срещу Елин Радев. “Още като се заявихме като обединение, усетихме репресивния апарат върху гърба си. Аз лично съм оборил четири заповеди (за премахване на незаконно строителство – бел.ред) на кмета в съда и две баща ми”, каза той.

По думите на Делиев общината харчи над 60% от средствата си за облагородяване на имоти, където кметът или фирмите му имат бизнес интереси.

Явилите се пред комисията жители на Доспат разказваха, че бетоновият възел на кмета на Доспат 7 години е работил без водомери и Елин Радев е крадял вода.

Жители на Доспат се оплакаха от събаряне на постройки преди произнасяне на съда, фалшифициране на документи, присвояване на собственост и заплахи от страна на кмета.

До създаването на временната комисия се стигна след протести на жители на Доспат, които определят града като “първия частен град”, в който кметът се саморазправя с политическите си опоненти с проверки и заповеди за събаряне на сгради, които са неоснователни.

Източник: Mediapool

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране