23.09.2024 | 15:37
Бодигард на Бай Тошо направи Партия на спортистите в България, Волен и Лучано сред учредителите
Ексцентричният бивш боксьор Серафим Тодоров също сред лицата на партията

Бившият общински съветник от Пазарджик (1995-2007) Борислав Даскалов, в миналото бодигард №1 на Тодор Живков, учреди Партия на спортистите в България (ПСБ), научи единствено Narod.bg от свой човек на събитието, проведено столичния парк хотел „Москва” в събота. Планът е партията да се яви на следващия предсрочен вот през пролетта на 2025-а, както вещаят политолозите.

На конференцията участваха близо 700 човека. Сред учредителите, освен Боби Даскалов, се откроиха имената на жълтия политик и бизнесмен Васил Иванов – Лучано, олимпийският шампион Петър Лесов, легендарният нападател и голмайстор на „Ботев” Пловдив Атанас Пашев, лидерът на „Атака” Волен Сидеров, пиарът на партия „Величие” Стоян Тодоров и т.н.

Според самия Боби Даскалов причината да бъде създадена Партията на спортистите е това съсловие да има най-сетне свое парламентарно представителство.

В последните месеци бившият общинар обикаляше България да издирва по места именити спортисти, които да се нагърбят с партийното строителство на ПСБ и да създадат съответните структури.

„Стига са ни използвали по изборите. Крайно време е да поемем нещата в свои ръце“, ясен е някогашният гард от УБО (б.р. – сега НСО) на Тодор Живков. Боби Даскалов е оптимист, че ще увлече за каузата си много известни спортисти на България. В Пазарджик едно от лицата на партията ще бъде носителят на 3 световни и 3 европейски титли по бокс Серафим Тодоров, който от години е плътно до Боби Даскалов и вече неведнъж е участвал в местните избори.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране