13.10.2024 | 12:30
Сбогуваме се с Кирил Маричков във вторник
Стотици китаристи ще свирят „Клетва“ пред НДК от 17:00 часа днес в памет на легендарния музикант

Поклонението пред Кирил Маричков ще се състои във вторник от 13:00 часа в „Света София”. А днес в памет на легендарния български музикант стотици китаристи се събират в 17:00 часа пред НДК.

В късния следобед те ще изсвирят една от емблематичните песни на „Щурците” – „Клетва”.

Сред популярните в бранша имена, които ще вземат участие във фестивала на китарите, са проф. Цветан Недялков и Димитър Кърнев от D2.

Организаторите на фестивала на китарите в столицата (Sofia Guitar Fest) канят „всички, които искат да се присъединят, дори и без китара“, за да отдадат почит към автора на музиката и аранжимента на песента „Клетва“.

Организаторите съобщиха в социалните мрежи, че лично Кирил Маричков е трябвало да стане свидетел на изпълнението на „Клетва“, предвидено за предстоящия рожден ден на певеца. Големият български музикант щеше да навърши 80 г. на 30 октомври.

Всеки китарист, който иска да се включи, може да пише на организаторите в социалните мрежи или чрез имейл и ще получи нотите и акордите на общо трите песни, които ще бъдат изпълнени. А във Враца, до сцената, на която музикантът почина, много хора оставиха цветя в негова памет.

От Окръжната прокуратура уточниха за NOVA, че става въпрос за нещастен случай.

„Любим артист, певец, композитор, музикант. Той е една икона на рока в България. Музиката му ще остане завинаги в сърцата на хората”, споделиха негови фенове.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране