16.10.2024 | 11:21
Ивелин Михайлов: Фон дер Лайен прегръща един от най-големите мафиоти – Бойко Борисов
Не трябва да влизаме в еврозоната, а България да стане най-доброто място за живеене, заяви той в предизборен дебат по bTV с Радостин Василев и Никола Янков

Лидерът на “Величие” Ивелин Михайлов заяви, че България не трябва да влиза в еврозоната, а да си постави цел да стане най-доброто място за живеене и развитие. Тази сутрин той участва в предизборен дебат по bTV заедно с лидера на МЕЧ Радостин Василев и Никола Янков от “Синя България”.

Ивелин Михайлов коментира, че на първо място трябва да се дефинира цел, към която държавата да се стреми:

“Не изгарям от желание да влезем в еврозоната. Няма как да съществуваме като държава, ако няма национален идеал. Ние нямаме такъв идеал и нито хората, нито политиците знаят накъде да вървят. Ние сме формулираме тази цел и я предлагаме на всички – да направим България най-доброто място за живеене и развитие.”

По думите му това може да стане чрез стимулиране на “най-качествените хора, които създават полезност”, а не на “упадъчните”.

Радостин Василев каза, че и МЕЧ са против еврозоната и подчерта, че България не покрива изискването за инфлация според Маастрихтските критерии. Никола Янков защити тезата, че трябва да влезем в еврозоната.

Ивелин Михайлов заяви, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен се прегръща с “един от най-големите мафиоти – Бойко Борисов” и че европейските лидери трябва да реагират на сигналите срещу него:

“Урсула фон дер Лайен се прегръща с един от най-големите мафиоти – според мен и голяма част от българския народ – Бойко Борисов. Ако той, Делян Пеевски и Иво Прокопиев са лицата на евроатлантизма – то тогава мога да кажа, че не искам дори да сме в Европа. Трябва да се говори с европейските ръководители – дали наистина това са лицата на евроатлантизма и защо няма реакция след всички изпратени сигнали за тях.”

Радостин Василев попита защо при тово положение Михайлов открито работи с кмета на Община Ветрино – Димитър Димитров от ГЕРБ и че няма как, ако е така, да “ги вкара в затвора”, както МЕЧ предлага. Ивелин Михайлов отвърна, че тази идея му прилича на Народен съд, че за хората трябва да се съди по делата им и че няма как да извършва икономическа дейност на територията на общината, ако не работи с местната власт.

Според Ивелин Михайлов доходите в България трябва да са без таван, така че да се стимулират хората:

“Да сме в икономика, в която хората се стремят да допринасят повече за обществото и с това да получават по-високи доходи. Виждам голяма възможност за ръст на доходите, само ако по някакъв начин освободим държавата и икономиката да се движи нормално.”

“Никога не съм се наричал идеолог на “Величие”, външно ме определяха така. На предходните избори имахме друг представител в Народното събрание, а аз предпочитах да работя извън парламента. Стана така, че не се получи тази концепция и сега правим втори рунд, за да видя дали мога да променя нещо отвътре”, каза още Ивелин Михайлов по време на участието си.

По време на дебата лидерът на МЕЧ Радостин Василев заяви, че името на партията е ключово – морал, единство чест. “Ние сме центристки проект със силно застъпена социална програма”, представи партията си Радостин Василев.

Никола Янков, който е водач на една от листите на коалиция “Синя България” в София, каза, че те предлагат икономическа политика, която да гарантира растеж на частния сектор чрез инвестиции.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране