18.10.2024 | 23:47
Ивелин Михайлов: Ако в София сложим соларни панели на всяка сграда и паркинг, цената на тока ще падне двойно (ВИДЕО)
''Величие'' предлага програма за заселване на малките населени места с ''безплатни къщи''

Ако в София сложим соларни панели с балансиращи батерии на всеки паркинг и всяка сграда, на хората два пъти ще им се намали цената на тока. Така и ще се освободят много мощности, заяви лидерът на “Величие” Ивелин Михайлов пред симпатизанти в Лондон.

Той посети британската столица заедно с Григор Здравков. Ивелин Михайлов даде заявка, че “Величие” ще спрат практиката солари и ветрогенератори да се поставят в плодородна българска почва. По думите му всички солари трябва да се монтират върху покриви на сгради, паркинги и промишлени сгради, далеч от природата.

“Сега знаете, че навлизат електрическите коли, а те черпят много от тока. В момента градовете в България нямат достатъчно мощност да захранят градовете, защото електропреносната мрежа не е оптимизирана”, каза той.

В програмата си “Величие” акцентират и върху спиране на масовата горска сеч, модернизиране на горските стопанства, както и съставяне на карта на всички незаконни сметища в страната. Според Ивелин Михайлов всички тези фактори биха могли да “приключат България като място за живот”.

“Величие” са записали в програмата си като приоритет и напояване на всички земеделски земи, като с приоритет са: земеделски стопанства по селата, производители на плодове и зеленчуци, на пшеница и царевица, и животновъди. Партията предлага и задължително изкупуване на земеделската продукция от големите градове в рамките на 80 км.

От “Величие” са разработили специална програма, с която твърдят, че могат да върнат 200 000 българи от чужбина.

“Със земеделците хващаме и започваме да оправяме къщите и селата. Даваме безплатно да живеят хора, или ако искат, да си ги изплащат без лихва – те да си преценят. Павел Стоименов казва, че дава 6000 лв. заплата на тракторист, когато е добър. 6000 лв. заплата не е малко, къщата ти безплатна, храната – евтина, а като сложиш солари – доста добър приход става. Отделно от това може да развием и зеленчукопроизводство”, каза Ивелин Михайлов.

Според “Величие” българите в чужбина могат да се върнат в страната чрез развитието на селските региони – като се създадат т.нар. кооперативи в селата за производство на зеленчуци и плодове.

В програмата на партията са заложени още: междуградски и селски транспорт, развитие на инфраструктурата по малките населени места, изграждане на спортни зали, училища, детски градини в селата.

Tака ще се създадат условия, които ще върнат хората в България и в малките населени места, заяви Ивелин Михайлов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране