20.10.2024 | 18:50
Асен Василев: Чакаме ГЕРБ да реши дали ще позволи на Пеевски да ги изяде
Искаме върховенство на правото - законът да е еднакъв за всички, а не държавата да се управлява с телефонни обаждания от г-н Пеевски, каза бившият финансов министър

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев заяви, че от неговата коалиция очакват ГЕРБ да вземат решение дали ще позволят на Пеевски да ги изяде като партия – или ще станат нормална европейска партия.

Пред bTV тази вечер Асен Василев каза, че т.нар. “червена линия” на “Продължаваме промяната” (ПП) е една и съща от 2021 г. – в каква посока се управлява и развива България.

“Искаме върховенство на правото – законът да е еднакъв за всички, а не държавата да се управлява с телефонни обаждания от г-н Пеевски”, каза бившият финансов министър.

Той коментира, че ПП-ДБ са съставили два редовни кабинета с ясна програма и бюджети и каза, че през 2023 г. се е появила нова тенденция – 46 000 души са се върнали в държавата.

“Очакваме ГЕРБ да вземат решение дали ще позволят на Пеевски да ги изяде като партия или искат България да стане нормална европейска държава с нормална прокуратура.
Те дори на думи не искат да отговорят на този въпрос”, заяви Асен Василев.

По думите му трите закони, нужни за ПВУ, стоят блокирани по тази причина, както и парите за медицинските хеликоптери и БДЖ – заради нежеланието и страха на един човек да се приемат закони, които Европейската комисия (ЕК) е задала.

“ГЕРБ седят и говорят – пуснали са опорка, че само 4% от еврофондовете били усвоени. От май 2021 г., когато станах финансов министър, до април 2024 г. в България са влезли 8,5 млрд. лв. европейски средства”, каза още Асен Василев.

Веднага след него по bTV говори зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който го посъветва да гледа собствената си партия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране