21.10.2024 | 11:04
Кмет на Доган подари 11,3 млн. лв на близка фирма
За 3 г. босът на Кирково Шинаси Сюлейман е предоставил 75% от общинския бюджет на собственичката на „Бори“ ЕООД на Ирена Палова, която се гласи да купува гласове за ДПС-Доган на изборите

75% от бюджета на кърджалийската община Кирково минава през една фирма. Кметът Шинаси Сюлейман, който е от ДПС-Доган, масово възлага обществени поръчки на дружеството „Бори“ ЕООД, собственост на Ирена Здравкова Палова, съобщиха партийни източници.

Ирена Палова

Ирена Палова

За малко над 3 години – от средата на 2021 г. до септември 2024 г., тази фирма е усвоила от общинския бюджет фантастичните 11 286 947 лв. установи проверката ни в Агенцията за обществени поръчки. „Бори“ ЕООД очевидно е „мултифункционална“ компания, защото кметът й урежда безпроблемно търгове за: пътни ремонти; строителство; текущи ремонти; обзавеждане на училища и селски детски градини; доставка на пелети за нуждите на общинската администрация; снегопочистване и опесъчаване на пътищата; ремонт и поддръжка на уличното осветление; реконструкция на подпорни стени; “обновяване“ на използвани площи и дори доставка на машини за рециклиране на пластмасови бутилки и кенчета.

Според източници от ДПС, основно чрез тази фирма кметът Шинаси Сюлейман купува гласове за водача на листата на „Алианс за права и свободи“ (АПС) в Кърджали Ахмед Доган. Контролираният вот за почетния председател на ДПС ще бъде осигурен и чрез другите фирми, които са абонирани за по-малко пари от кърджалийската община. Това са „Караман“ ООД, „Сенстрой“ ЕООД, ЕТ „ОХМ – Орхан Мюмюн“, ЕТ „Мориц – Хюсеин Мурад“, „Бул-гарт“ ЕООД, „Ферди 2018“ ЕООД и други.

Финансовият отчет на фирма „Бори“ за 2021 г. показва, че оборотът й за годината е 4 353 000 лв. Според Търговския регистър, в ЕООД-ето работят 82 души. В интернет форуми работници описват некоректното поведение на Ирена Палова, която ги назначавала на 4-часов работен ден и след това ги пускала в неплатен отпуск за 6 месеца. Именно тези бедни и експлоатирани хора ще бъдат принудени под строй да гласуват за АПС на 27 октомври.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране