22.10.2024 | 20:08
Костадин Костадинов: Връщаме наборната служба за всички момчета
Ние свидетелстваме кой е човекът от ДПС, който купува на Пеевски гласовете, каза лидерът на "Възраждане"

От “Възраждане” ще настояваме за връщането на наборната служба за всички момчета. Те ще ходят в казармата между 6 и 9 месеца. Това заяви в предаването “Лице в лице” по бТВ лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Той все пак призна, че дори и ако утре се приеме закон за задължителната военна служба, то той няма да може да влезе в сила, защото армията няма имоти, където да настани и обучава наборниците.

Костадин Костадинов поиска българската армия да се въоръжи бързо с модерно оръжие. Видяхме, че американското оръжие не е модерно и надеждно. Дарените на Украйна Ф-16 не летят, защото ги е страх, че могат да бъдат свалени. Американската военна техника се дъни в Украйна, каза Костадин Костадинов. Той посочи Индия, Китай и Русия като евентуални доставчици на модерно и евтино оръжие.

Войната в Украйна трябва да спре с мирни преговори. Тези преговори могат да са във Варна. А ние сме исторически свързани и с двата народа – и с украинския, и с руския. Кой, ако не ние да влезем като най-безпристрастният посредник. Това посочи лидерът на “Възраждане”.

Той изказа, че Турция се явява посредник за мирни преговори между Русия и Украйна, но не и България. Костадин Костадинов призова България да не се меси в чужди военни конфликти. В началото военния конфликт в 2022 г. ние от “Възраждане” казахме, че трябва да се предложи България като посредник за мирните преговори между Русия и Украйна.

Няма големи и малки държави, а има големи и малки държавници, припомни Костадин Костадинов.

Еврото е политически проект, от еврозоната не можеш да излезеш, каза той. Това е карцер, добави Костадинов. Той отново настоя България да запази българския лев.

Според Костадинов Националният статистически институт лъже, че у нас има спад на цените и животът поевтинява.

„В момента виждаме, че дори енергоносителите растат. Всеки от нас ходи в магазините и вижда цените там. Половина от населението в България е под прага на бедността. Целта е да бъде намалена инфлацията административно, за да отговаряме на условия за еврозоната“, каза Костадинов.

По думите му Гърция е влязла в еврозоната чрез фалшификация на нивата на инфлацията.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че той самият е подавал сигнали за купуване на гласове и не е имало никаква реакция от страна на МВР.

„Бях на едно събрание в Брегово, където хората посочиха името на човека, казаха го и ходихме да даваме показания. Носехме в себе си запис от срещата, на който хората стават и казват „ние свидетелстваме кой е човекът от ДПС, който купува на Пеевски гласовете“. Още върви процедурата, за да се изпрати записът от събранието в полицията в Брегово, защото човекът, който снима е в Добрич“, разказа Костадинов.

„Не вярвам в МВР, защото то в момента покровителства Пеевски. МВР и прокуратурата са собственост на Пеевски. Ако не изборите в неделя имаме 20% избирателна активност Пеевски ще стане първа политическа сила и Бог да пази България тогава“, допълни той.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране