28.10.2024 | 13:22
Лидерът на МЕЧ Радостин Василев се самопредложи за шеф на МВР (ВИДЕО)
Бившият депутат от ИТН и ексспортен министър се обяви срещу Пеевски и Борисов

Лидерът на партия МЕЧ, която със сигурност влиза в новия парламент, Радостин Василев се самопредложи за вътрешен министър в бъдещо правителство. Той направи това при първи коментар след провеждането на предсрочните парламентарни избори. По данни на ЦИК формацията на Василев е получила 4.59% от подкрепата на избирателите (111 615 гласа).

МЕЧ иска МВР и да се състави мнозинство срещу Борисов и Пеевски. Така ще има министерство на справедливостта, което да обединява всички силови структури, и ще можем да въдворим ред в държавата. Ще го предложим на ПП-ДБ и на тази партия, която получи третия мандат. Нямам нищо против да бъда вътрешен министър, дори ще поема тази отговорност, заяви Василев, цитиран от Нова тв.

Преди беше учредител на ИТН, от която сила стана и спортен министър, след това учреди политическия проект „Силна България“, за да стигне накрая до формацията МЕЧ, което е съкратено от „Морал, единство, чест“.

По думите на Василев, МЕЧ се позиционира срещу корупцията. „Благодаря на всички, които гласуваха. Имаме уникална възможност да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което трябва да отговаря на изискванията за морал, единство и чест. Последователността ни в политиката ще продължи. Ще предложим антиГЕРБ и ДПС мнозинство – със 140-150 народни представители. Отговорност на ПП-ДБ е да поканят всички, за да се сформира коалиция срещу Борисов, Доган и Пеевски. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционни закони, с отстраняване на Сарафов и абсолютна атака към ВСС. Ако ПП-ДБ не го направят, значи предпочитат скутовете“, коментира още Василев.

Според него е възможно „Алианс за права и свободи“ също да се включи в мнозинство срещу Пеевски. “Такъв парламент може да просъществува и 4 години. Това ще доведе до отстраняването на престъпниците от политическата система. Ако обаче ни подведат, народът ще ги накаже – ще има операция „чисти ръце“, смята той. И допълни, че МЕЧ ще предложи отпадане на депутатския имунитет.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране