18.10.2019 | 1:01
Цвъ Цвъ и US мъката
Дали няма да му спрат парите, ако продължава да не рони сълзи за американската горест?
Юри Михалков

Западните медии изпаднаха в горестна печал от арабската обиколка на Владимир Путин, а евроатлантическият център на Цвъ Цвъ още не се е центрирал как да реагира на събитието.

“Посещението в Саудитска Арабия свидетелства за растящото влияние на Путин в Близкия изток”, проплака агенция Ройтерс.

“Благодарение на няколко години изкусна дипломация Русия се оказа в ново положение в Близкия изток: това е единствената страна, с която могат да преговарят всички страни”, изхлипа и “Вашингтон пост”.

“Путин пристига в Саудитска Арабия като “създател на крале” в Близкия изток”, през сълзи реди “Индипендънт” от Великобритания, която преди век се пъчеше, че е създателка на народи и държави в същия регион.

“Абсолютно неутрално може да се каже, че Путин за разлика от своя американски колега Доналд Тръмп, се занимава с политика в Близкия изток. От Ер Риад най-главният в момента близкоизточен политик се отправи за Абу Даби”, с трезво примирение констатира австрийският “Дер Щандарт”.

А центърът на Цвъ Цвъ вече трети ден не отронва и сълзица заради триумфалната обиколка на руския президент. Ами ако го заподозрат, че не е солидарен с американската жалба? Че не е съпричастен на евроатлантическите сълзи и безутешни ценности?

Никаква тъга не се центрира от центъра и по отношение на геополитическия стил на обиколката. Медиите в САЩ например не пропускат да отбележат, че в саудитската столица е бил оказан истински кралски прием на главния противник на Америка, на смъртния враг на нейната “дълбока държава”, която подозирам, че е износила въпросния център у нас. А в Абу Даби емирски изтребители изрисували на небето цветовете на руския флаг…

Та, българският Център за евроатлантическа сигурност още не е заридал от мъка, че в тези страни са приели Путин, както са посрещали традиционните съюзници от Запада. Още не е изразил жал, че обиколката на Путин може да всее раздор в евроатлантическото пространство и в частност – да попречи на членството на Северна Македония в ЕС и НАТО. Дали няма да му спрат парите, ако продължава да не рони сълзи за американската горест?

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране