18.10.2019 | 1:03
Надпис SOS спаси австралийка
Жената оцеляла три дни в пустошта, след като се загубила по време на поход

55-годишната австралийска жителка от Аделаида Дебора Пилигрим е успяла да се спаси, след като се е загубила в пущинака, като е написала сигнала за помощ SOS на пътя, съобщава “Дейли Мейл”.

На 13 октомври Дебора Пилигрим се загубила по време на туристически поход с приятели на стотина километра от град Аделаида. Жената написала сигнала за помощ на пътя, а освен това оставяла различни знаци през местата, където минавала. Махала с ръце пред камерите, монтирани покрай пътя. В продължение на три дни била издирвана от полицаи и хеликоптер, които обаче така и не я открили.

Сигналът за помощ, е бил забелязан от местен жител, чийто дом бил на около 70 км от мястото на инцидента. Той излязъл, за да провери камерите за наблюдение, защото чул, че има изчезнала жена. Забелязъл написания на пътя SOS, какъвто знак е нямало предишните дни. Мъжът се обадил в полицията и след сигнала му спасителната операция се концентрирала в този район. Пилигрим била открита късно вечерта същия ден. Тя самостоятелно се добрала до изоставена къща, където имало прясна вода.

Пред полицията Дебора разказала, че се откъснала от групата, за да се разходи настрани, но скоро забелязала, че е попаднала в непозната местност. През деня тя блуждаела из пущинака, а нощем търсела убежище в изоставени постройки. Жената вече била загубила надежда, че ще я намерят, когато я открили. След преглед в болница било установено, че е добре здравословно, след преживяното изпитание.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране