21.10.2019 | 0:07
Жена в скенера – синдром за оглупяването на медицинските лица
По времето на комунизма за такова малоумие виновният лаборант щеше да влезе в затвора, а неговият шеф- уволнен

Коментари от мрежата:

 Павлина Миланова: Съчувствам на семейството, защото подобно събитие се случи с нашето семейство преди повече от три години в Пернишката болница „Рахила Ангелова“. Това съкрати живота ни с поне с пет години, защото повече от четири часа не знаехме къде е нашата майка и свекърва Божика Гюрова. Оставихме я за лечение във Вътрешно отделение и тъкмо се прибрахме, ни се обади лекуващия и лекар, който ни информира, че пациентката е изчезнала и трябва да я намерим. Обиколихме целия град и болницата от мазетата до тавана няколко пъти,  и никъде не я открихме. Оказа се, че са я прибрали в Неврологично отделение в същия номер стая на същото легло и никой не е разбрал, че тя не е за това отделение цели четири часа. Бабата беше щастлива, че са й дали две праскови и си е поговорила с другите пациентки, но ние бяхме съкрушени. Никой не ни се извини за станалото.

А аз когато ходих на ЯМР в Света Марина във Варна 5 минути след началото на изследването дойде някакаъв шеф, развика се и нарита целия персонал на някаква среща, а мен ме изкараха навън със свален колан на панталона. След 10 минути служителите се върнаха и манипулацията продължи. Та така е навсякъде у нас

Подобна издънка означава, че не само персонала е калпав, но и че техническите правила в болницата ги е писала чистачката. И това, че апаратът е бил изключен, не значи че жената не е получила преохлаждане и няма да чака пневмония, от дългия престой там.

При медицинското съсловие се наблюдава най-бързото, и за нещастие, опасно за човешкото здраве, оглупяване.  Да  вкараш човек в скенера и въобще след това да не се сетиш, че не си го изкарал, е синдром за тотална затъпяване.  Хуманната медицине вече стана нехуманна и две мнения по въпроса няма.  Не влезе ли поне един в затвора, за да се стреснат другите, всички сме в риск, защото рано или късно всички опираме до хората с бели престилки.

А иначе реват-пари искали. Да ги удрусат сега роднините както трябва, че да започнат да имат повече отговорност. Мафиоти в бели престилки.

Как няма да я забравят като те стачкуват за пари, само пари са им в главите, ама работа за стотинка не вършат. Освен това са нагли и надути, мислят се за най-знаещите, най-можещите, не дават обяснения и се държат отвратително с пациентите. И никой не им търси отговорност, както на лекарите така и на сестрите,лаборантките и санитарките. Пази боже, да ти се наложи да се лекуваш в българска болница!

Да забравиш жена в скенера е най-най- яркото доказателство за тоталното обезхаберяване и оглупяване на хората, които, уж, ни лекуват. По-голямо дъно не може да има!

Здравеопазването не съществува в България заради лошия лекарски материал. Колкото и нова техника да изсипе Боко в болниците, няма полза. Станах свидетел през годините как лекари в „Александровска“, „Пирогов“, ВМА и други болници нямат елементарни познания по медицина. Явно минават с тройки или си купуват дипломите. Във всеки случай, спасението на българина е да живее здравословно-без цигари , алкохол, да поддържа нормален индекс на телесна маса с умерен глад и правилно хранене, и да спортува по малко.

Хайде сега заради тази издънка, да вземем скенерите от малките болници и да ги закрием. И в големите болници се правят грешки. Не сме безгрешни.

-Всички сме грешни, но от вашите грешки зависи човешкия живот! Някога такава мисъл минава ли ви през главите, че де факто вашите грешки убиват хора?! Така ли ще пишете, ако вас ви забравят в скенер – гола и боса,  и ви намерят, примерно,  чааак при следващата снимка на следващия пациент?! Дали няма да сте луднала дотогава, а?

А тази лаборантка, бих попитал защо и кой ѝ е разрешил да излиза в отпуск при това огромно провинение. Очевидно не е била в отпуск, когато е забравила жената в скенера. Не е ясно и не е сигурно, че скенерът е бил изключен;след като са забравили жената, може би са забравили и скенера включен, но няма да си го признаят. Ако лаборантката има проблеми с паметта, трябва да се освидетелства и да няма право да работи с хора. Ако няма медицинска причина, значи е престъпно безхаберие, и трябва да си понесе някакво наказание, да носи отговорност за това, което е направила. При всички положения тази жена не бива никога повече да бъде рентгенов лаборант.

Интересно, защо не съм прочела статия за забравени деца след 18 часа от родителите си в детски ясли и градини. Медицинските сестри и учителките как съумяват да разрешат проблемите ?!

Лаборантката  е виновна … ОК. Въпросът е, къде е бил лекарят, който е трябвало да разчете резултатите от скенера и да ходи да погледне пациентката?!! Името на лекаря, моля !!! И проверете колко пъти е Излизал от Фейсбук за тези 6 часа същия този лекар и същия този лаборант. Сигурно само за три  минути, за да ходят да се изпикаят!

Безхаберното отношение към болния днес е първата причина да искам да се върне живковото време.  Втората е образованието. Тогава за такова малоумие виновният лаборант щеше да влезе в затвора, а неговият шеф- уволнен. Днес, обаче, дори президента може да влезе  зад решетките, но медицинско лице –не. Даже не смеят и да ги уволняват, защото тези, които идват от студентската скамейка, са много по-зле като подготовка, и наистина безкрайно опасни за човешкия живот.

Тази болница и да я затворят,  е късно. Бил съм свидетел как младеж, паднал през витрина с порязана ръка – беше отпратен, без дори да го привържат .“Да ходи до В. Търново да го зашият там“. Но за сметка на това там „боледуват“ професионални болни. Всяка вечер и сутрин ходят за визитация, след което се прибират, а по документи всички легла в болницата са заети, и отказват да приемат повече пациенти…

Досега българските медицински лица винаги са имали моето голямо уважение, но сега вече онемях! Само мога да пожелая на всички нас Господ да ни пази, за да не стигаме до изследване или лечение на каквото и да било, защото сме изгубени /обречени/! Изключително съжалявам, че трябваше да го кажа! Ще се радвам, ако греша!

 

А после белодрешковците се чудят защо ядат бой от циганите. Няма здравеопазване в България, а престъпници в бели престилки. Колкото и нова техника да получават, пак ще са престъпници.

Грижата за човека е последна грижа на управляващите държавата и медицинския сектор. Ако Господ не ни пази, няма на кого да ризчитаме. Докато си работещ, пак ти обръщат внимание в болниците, пенсионираш ли се – или вече не те броят за жив човек, или си правят експерименти с теб със скъпи клинични пътеки, докато не умреш от прекално много ненужни „грижи”.

За престъпниците в бели престилки човешкият живот не струва пукната стотинка, затова ако видя лекар на улицата в безпомощно състояние, ще го прескоча, и няма да викна линейка. Унижението и апатията работят двустранно.

Била е затворена в скенера 6 часа, казаха го и по тв! В тъмна стая!  Ако вие считате това за нормално „легло“……….!!!!??  И лекарката която е отворила стаята, е чула воплите на жената и виковете за помощ! Веднага бързате да омаловажавате фактите и престъпното безхаберие на бълг. медици и докато не го усетите лично вие, мислите че всичко е една превземка на пациента.

Разследващите да проверят колко фейсбук статуса за 6 часа са пуснали замесените в това безобразие лица. Защото няма друго логично  обяснение  да  се отнесат до такава степен, ако не са били заети да си драскат  глупостите във  Фейсбук.

Да не забележи липсата на жената нито лекуващият я лекар, нито медицинската сестра по стая, никой!  Ами тя можеше да умре от страх и студ в тоя скенер, бе малоумници! Затвор за вас! По-добре без болници, отколкото с болници с такъв малоумен персонал!

Много коментари сте изписали, възмущавате се основателно, но колко от нас ще помнят този случай повече от три дни?! Има оглупяване сред белите престилки, но има оглупяване и сред пострадалите  от белодрешковците, защото друга щеше да е реакцията ни, ако не бяхме част от процеса на оглупяване: вместо да коментираме тука, щяхме да сме пред Министерството на здравеПогазването и да искаме оставката на директора на болницата в Павликени. Защото рибата винаги се вмирисва откъм главата. Зад тази безотговорна и безпаметна лаборантка стои същия шеф. Няма неволни или волни грешки там, където шефът си е на място и има авторитет!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране