29.10.2019 | 11:57
Изтекоха данните на близо 3 млн. клиенти на „УниКредит”
Записите включват имена, градове, телефонни номера и имейл информации

Екипът по киберсигурност на италианската банка “УниКредит” е установил нерегламентирано проникване в данните, генерирани във файл, създаден през 2015 г. и съдържащ приблизително 3 милиона записа – всичките отнасящи се за италиански клиенти на европейската банкова институция, информира Ройтерс.

Най-големият кредитор по активи в Италия подчерта, че целевите записи включват имена, градове, телефонни номера и имейл информации, но от банката успокоиха, че откраднатото “не съдържа други важни лични данни, нито банкови данни, с които могат да бъдат компрометирани сметките и да се извършат непозволени операции с тях.” От трезора добавят, че веднага са започнали вътрешно разследване и са уведомили всички съответни органи, включително и италианската полиция.

Това е пореден пробив в киберсигурността на “УниКредит”. През юли 2017 г. хакери удариха партньор на банката, което засегна около 400 000 италиански клиенти.

От 2016 г. насам “УниКредит” инвестира допълнителни 2,4 милиарда евро в модернизиране и укрепване на своите ИТ системи и киберсигурност. Акциите на “УниКредит”спаднаха с 0,3% при ранната търговия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране