16.01.2020 | 0:11
Грабнаха Ревизоро, вече е министър Язовиро
Трябва да ревизира състоянието на всички язовири, за да няма нови драми като в Перник, обясни Каракачанов

Трябва да ревизира състоянието на всички язовири, за да няма нови драми като в Перник, обясни КаракачановЕмил Димитров-Ревизоро беше грабнат от зевзеците в социалните мрежи още преди да бъде одобрен за екоминистър от парламента. Номинираният от Обединените патриоти за наследник на Нено Димов досегашен депутат веднага се сдоби с нов актуален прякор Язовиро.

В шегите има и доста истина, защото състоянието на язовирите е сред “горещите картофи” за министъра на околната среда и водите. Източването на яз. “Студена” пък доведе до воден режим в Перник, което направи клиент на прокуратурата Нено Димов.

За това, че язовирите ще бъдат първа грижа на Ревизоро като министър, обясни и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, от чиято квота беше номиниран Емил Димитров.

“Основната му задача ще бъде да се заеме с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води и други градове към опасността до създаване на подобни положения, като в град Перник”, обобщи Каракачанов.

Той видимо не беше в добро настроение след коалиционния съвет в Министерския съвет при премиера с участието на ръководствата и министрите на партиите в управляващата коалиция.

Лидерът на НФСБ дори определи съвета като “изключително наприятен”. Защо е такава оценката му, не пожела да обясни.

На въпрос дали е стабилна коалицията, той отговори само: „След този изключително неприятен коалиционен съвет който имахме, не мога да ви отговоря. Категорично не е добре.“

“Нено Димов си е подал оставката, тя е приета от премиера. На негово място сме предложили друга кандидатура – Емил Димитров”, лаконично обясни Каракачанов.

Той обаче бе категоричен, че Нено Димов не може да бъде изкупителната жертва за всички грешки години назад. При ареста му вицепремиерът заяви, че “това е показно убийство” и настоя, че вина за водната криза имат и други отговорни фактори, начело с регионалния министър Петя Аврамова.

“Ние изразихме нашата позиция, че не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад.

Нено Димов, като министър, утвърждава графиците, които му се подават от ВиК, които не са подчинени на МОСВ. Загубите на вода от стената до водопреносната мрежа са близо 1 млн куб. м на месец”, подчерта Каракачанов.

В коментарите за избора на Емил Димитров за екоминистър се напомнят скандали свързани с проектозакони, смятани за лобистки, като този за горивата. Други пък наблягат, че бившият шеф на митниците и кадър на “Гергьовден” е завършил Института за музикални и хореографски кадри. След това работи именно като хореограф.

После записал във ВИАС (сегашният Университет за архитектура, строителство и геодезия), след една година се прехвърлил във Висш икономически институт “Карл Маркс” (сегашният УНСС). Карал и следдипломна квалификация в школата на МВР.

През 1992 година постъпва в Министерството на финансите, започва като районен ревизор, а пет години по-късно е определен за ревизор на годината. През 2001 година, при правителството на Симеон Сакскобургготски, е назначен за шеф на агенция “Митници”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране