25.03.2020 | 14:01
COVID-19 срази и рожденния ден на Ахмед Доган
На всеки рожден ден на Доган досега в Сарая се събираха стотици гости, желаещи да го поздравят, но този път това е противопоказно

Парти за рождения ден на Ахмед Доган на 29 март няма да има, пише Lupa.bg.

Причината за това е обявената карантина заради коронавируса, която продължава до 13 април. На всеки рожден ден на Доган досега в Сарая се събираха стотици гости, желаещи да го поздравят, но този път това е противопоказно.

Купонът се отлагал за времето след месец май, и то ако дотогава епидемията ни е подминала. Тази неделя почетният председател на ДПС навършва 66 години и според медиците влиза в рисковата група.

В движението били стреснати от новата болест, защото освен Доган, в ДПС има още доста хора, чиято възраст надхвърля 60 г. Затова предпочели да не рискуват с празника на почетния си председател.
Структурите още не били уведомени официално, че рожденият ден се отлага, но всеки момент щели да научат, че трябва да запазят подаръците за по-нататък.

Отмяната на партито е прецедент. Досега всяка година на 29 март Сарая се пукаше по шевовете от депутати, евродепутати, партийци от различни структури на ДПС в страната, членовете на Централното оперативно бюро на партията и лични приятели на Ахмед Доган.

За доброто настроение на гостите събитието винаги досега е било гарнирано с най-актуалните фолк певици. Неизменен личен гост на почетния председател е Есил Дюран, която от години е една от любимите му певици.

Освен рождения ден на Доган ДПС отлага и своята конференция, която трябваше да се състои на 26 април и да избере лидер на партията.

Нова дата засега не е насрочена – отлагала се за „безопасно време“. Тя обаче най-вероятно ще се състои през септември-октомври. Летните месеци не са удачни за мероприятието, защото са ваканционни, а и Ахмед Доган цялото лято обикновено го прекарва на морето.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране