20.03.2022 | 21:38
Denso, Kroon Oil и Flat-Out Motorsport помагат на Стайков да полети към титлата (ВИДЕО)
Пламен и Рафи Кадир показаха дизайна на автомобила си за сезон 2022

На провелото се „Интер Експо център“ през уикенда изложение на Volkswagen Club Fest двукратният рали шампион на България и носител на Балканската и Европейската купа Пламен Стайков и навигаторът му Рафи Кадир показаха дизайна на своята Skoda Fabia R5, с която ще се състезават този сезон.

В плановете на екипажа за момента влизат международни състезания, сред които „Барум“ в Чехия. Както е известно, календарът в българския рали шампионат все още е несигурен. Стайков и Рафи Кадир също като всички отбори се надяват час по-скоро да има яснота и да могат да чертаят плановете си.

„Едно от състезанията, в което искаме да вземем участие е чешкото рали „Барум“, където искаме да натрупаме опит на международната сцена в компанията на силната конкуренция, която това състезание традиционно предлага“, каза Пламен Стайков.

„Знаете, че дълго време бях извън строя, но сега се завърнах и съм зажаднял да постигна още успехи“, добави Стайков, който изказа благодарности на спонсорите.

Основен партньор на кърджалийския екипаж е японската компания Denso, която е с 60-годишен опит в производството и разработването на автомобилни части за водещи азиатски производители. Компанията подкрепя моторспорта от дълги години. За първи път тя се появи на автомобила на Стайков по време на рали “Сливен” през 2017 година. Продуктовата гама на Denso включва компоненти за климатични и охладителни системи, електронни датчици, подгревни и запалителни свещи, филтри, чистачки, части и модули за контрол на горивната система.

Екипажът ще се радва и на подкрепа от Kroon Oil, която предлага двигателни и трансмисионни масла, добавки за двигатели и други. Логото на холандските производители на масла се завръща отново на автомобил на Стайков, след като те бяха негови партньори и през 2015 г., когато той се състезаваше в планинския шампионат с тогавашното си Mitsubishi Lancer Evo IX.

Flat-Out Motorsport също удря сериозно рамо на Стайков, който има амбиции отново да стане шампион.

Целите на Motorsports club Flat-Out:
1. Да съдейства за развитието и утвърждаването на физическата култура и здравословния начин на живот чрез средствата на спорта.
2. Да подпомага социалната интеграция и личностната реализация на спортисти, треньори, деятели на спортовете Рали, Рали спринт, Рали крос, Планинско изкачване, Затворен маршрут, Драг, Дрифт, Оффроуд, Гимкхана, Ендуранс, Тайм атак, Мото крос и всякаква дейност свързана с автомобилен спорт.
3. Да създаде алтернативна заетост на учениците и студентите за избягване влиянието на негативните обществени явления.
4. Да създаде условия за учебно-тренировъчна, спортно-състезателна и възстановителна дейност на желаещите да практикуват спортовете Рали, Рали спринт, Рали крос, Планинско изкачване, Затворен маршрут, Драг, Дрифт, Оффроуд, Гимкхана, Ендуранс, Тайм атак, Мото крос и всякаква дейност свързана с автомобилен спорт.
5. Да разработва стратегически програми за повишаване на физическата дееспособност и работоспособност чрез спортна дейност.
6. Да внедрява научните постижения и резултати, а също опита на други страни в учебно-тренировъчните програми.
7. Да възпитава в спортуващите национална гордост, висок спортен и колективен дух, уважение и любов към спорта.
8. Да съдейства за създаване на информационна среда за запознаване на обществото с проблемите и постиженията, свързани с високото спортно майсторство.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране