26.06.2020 | 13:32
Koкала след залавянето му да шофира пиян: Взимам доста силни лекарства за кръвно
В момента чакам да излязат резултатите от кръвните проби и експертизата, за да стане ясна ситуацията, каза Велев

Късно снощи информацията, че легендата на Левски Емил Велев – Кокала, е хванат да шофира след употреба на алкохол, обиколи публичното пространство. Дрегерът е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта, на футболния треньор е взета и мярка за неотклонение „подписка”. Личният автомобил на Кокала е отнет, тъй като е доказателство, съобщават от прокуратурата.

Пред БЛИЦ Емил Велев разкри следното: „Спряха ме за проверка. Взеха ми проба за алкохол с дрегер, който отчете 1,7 промила алкохол в кръвта. Но тъй като аз пия доста силни лекарства за кръвно, подозирам, че това е повлияло на отчитането на такъв висок процент. В момента чакам да излязат резултатите от кръвните проби и експертизата, за да стане ясна ситуацията. Съдействам изцяло на органите на реда”, заяви Кокала.

На същата позиция е и адвокатът на „синята“ легенда: „Още не е категорично установено нарушението по надлежния ред. Води се разследване. Има един резултат от дрегер, но не е излязла кръвната проба. Емил Велев твърди, че е употребявал силни лекарства, които евентуално са дали отражение, което ще се докаже в хода на разследването и експертизите на кръвта, които ще се направят. Засега няма какво повече да коментираме, докато не излязат окончателните резултати. Оказваме пълно съдействие на компетентните органи, които също имат желание да се установи истината”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране