22.05.2020 | 19:27
Oбщина Гурково награди изявени учители
Получиха плакети от кмета Мариан Цонев

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Община Гурково Мариан Цонев връчи четири награди за постижения в областта на образованието на четирима дългогодишни учители. Отличените са Силвия Ангелова – дългогодишен действащ учител в СУ „Христо Смирненски“, гр. Гурково, Анка Драганова – бивш дългогодишен учител в Гурково, Деница Белчева – бивш дългогодишен учител в село Паничерево и Денка Дрянова – дългогодишен учител и бивш директор на Детската градина в Гурково.

Те получиха лично от кмета Мариан Цонев плакет на Община Гурково и парична премия в размер на 40 % от минималната работна заплата за страната.

„Вашият принос за образованието и израстването на българските деца е от огромно значение. Вие сте посветили живота си на учителското дело. Тази професия изисква себеотдаване и висока морална отговорност. Защото през годините сте имали и добри и трудни периоди, но едно е останало неизменно – вярата в образованието като висша ценност. Словото е съхранило духа ни през годините и продължава да ни дава сили да вървим напред“, каза Цонев на срещата си с дългогодишните учители, които са любимци на поколения.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране