21.09.2020 | 19:00
Oбщински лидер на ГЕРБ: Напускаме! Превръщаме се в диктаторска партия
Последваха го още 28 човека

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и овакантява поста си на общински лидер, съобщи БГНЕС. Заедно с него ГЕРБ напускат още 28 души.

Новината съобщава самият Венцислав Шишков в профила си във „Фейсбук“. В заявлението си той е изложил своите мотиви, като те са свързани главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи. Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия“, добавя Шишков.

Съвсем наскоро партията напусна и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който изтъкна за това морални подбуди. „Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, заяви той.

Друг бивш кмет – видинският Огнян Ценков, също вече не е част от ГЕРБ, а от новата формация на Цветан Цветанов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране