14.09.2021 | 8:13
Tрагедия в Айтос: Тир помете двe коли, уби две деца и баща им
Жена и 17-годишен пешеходец са настанени в бургаска болница с опасност за живота

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил е станала в Айтос късно снощи. Трима души са загинали – баща и двете му деца. Майката е шофирала автомобила. Тя и 17-годишен пешеходец, който е бил в района, са настанени в бургаска болница с опасност за живота.

Пострадал е и шофьорът на ТИР-а. Камионът се блъска в лекия автомобил, а после в мантинелата. Чакат се резултатите от кръвната проба за алкохол на водачана тира. Експертиза ще изяснява дали тежкотоварният камион е не е бил претоварен.

Има и други трима пострадали. Един от тях е пешеходец.

„Причините за навлизането в лентата за насрещно движение като обстоятелствата за това са в процес на изясняване. Предстоят да бъдат назначение експертизи по случая“, коментира главен инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“, цитиран от БНТ.

Образувано е досъдебно производство по случая. От водача е взета кръвна проба, която предстои да премине лабораторно изследване.

„ТИР-ът е дошъл отгоре, а колата идва отдолу и не може да спре и блъска колата и заедно влизат вътре в градинката“, разказва свидетел на инцидента.

„Това е задната врата на камиона. Вратата е изхвърчала и е паднала тук. Не е успяла да влезе навътре. Жиците са я спрели може би“, казва очевицед.

„Изключително стръмен е наколна, Агенция инфраструктура предния път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент“, обясни Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Точно преди една година на тази улица се е случила подобна катастрофа с ТИР.

БНТ показа и кадри от мястото на трагедията!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране