18.09.2022 | 22:22
Teче здраво купуване на гласове, а държавата не противодейства
Това алармира генерал Атанас Атанасов

„След две седмици има избори. В страната има цяла система, която работи за купуване на гласове, а държавата не ѝ противодейства. Премиерът Донев, вицепремиерът и вътрешният министър – къде е държавата? ГЕРБ и ДПС са си разпасали пояса. Явно се чувстват облекчени. Има списъци, по които едни бригадири ходят и раздават пари. В някои места ги раздадоха. Това се случва в Монтанско, Врачанско, Хасковско, в Пазарджишко“.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов по bTV.

Според него причините може да са, че „или на национално ниво МВР не разпорежда адекватни мерки“ или че те „долу не се изпълняват“.

Той напомни, че основната задача на всяко служебно правителство е да организира и проведе честни избори. А настоящото в България се занимава с уволнения – възмути се Атанасов.

„Работата на службите и на ДАНС е да следят каналите, а не ние да им подаваме сигнали“, подчерта той.

Попитан за последния годишен доклад на ДАНС, който за първи път признава за руското влияние в държавата ни и опит за намеса във вътрешните ни работи, Атанасов заяви:

„По време на управлението на „Борисовата държава“ нямаше противодействие срещу руското разузнаване. Сега казваме: „Вижте колко е страшно положението!“. Ами страшно е, защото това години наред е наслагвано. Числеността дипломатическия състав на посолството на Русия надвишаваше сбора на Великобритания, Франция и Германия взети заедно“.

Той отбеляза и присъствието на руската посланичка Елеонора Митрофанова на честването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Пловдив на 6 септември:

„Кметът на Пловдив, евроатлантикът Здравко Димитров, представител на евроатлантическата ГЕРБ, е поканил руския посланик Елеонора Митрофанова в Пловдив за Съединението“.

Според него обаче не е трябвало да се гонят наведнъж 70 руски дипломати – решение, взето от кабинета на Кирил Петков, а постепенно, като се намали числеността на дипломатическото представителство.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране