05.05.2024 | 13:46
50 бона хонорар: Живко Коцев пял с Азис в чест на бандит от ОПГ-то на Паскал
Фолкдискотека в идеалния център на София била отворена специално за рождения ден на Георги Радев

Уволненият от системата на МВР и подсъдим като част от митничарската банда на Никола Николов – Паскал главен секретар на силовото министерство Живко Коцев е бил сред ВИП гостите на рождения ден на дясната ръка на контрабандиста Георги Радев. Пищното парти се провело миналото лято, научи „Уикенд“ от присъствали на фамозния банкет.

Бляскавото парти на контрабандистите гръмнало на 26 август в популярна фолкдискотека в идеалния център на София, която била отворена специално за рождения ден на Георги Радев. На купона се стекли над 150 човека, сред които десетки митничари, тогавашният главен секретар на МВР Живко Коцев, бившият директор на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) Венцислав Кирчев и ексначалникът на сектор „Охранителна полиция“ в столичното Четвърто РПУ Звезделин Колев.

Висшите полицаи и митничари били настанени заедно на централното ВИП сепаре, в което се настанили Паскал и приближените му баща и син Марин и Стефан Димитрови, популярни като Ярите (прякора им идва от ИАРА – Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, на която Марин Димитров е директор години наред – б.а.).

Гостите на контрабандисткото парти били забавлявани от двама диджеи, а час преди полунощ на сцената да поздрави рожденика с импровизиран концерт излязъл фолккралят Азис.

Мургавият фолкизпълнител пял повече от час, като на няколко пъти изпълнил в дует хита си „Не сме безгрешни, но сме истински“ с… Живко Коцев и с порядъчно пийналата съпруга на Звезделин Колев, която демонстрирала изненадващи вокални способности.

За частния концерт Азис си тръгнал с хонорар от 50 000 лева, а присъствали на рождения ден на Георги Радев свидетелстват, че босът на контрабандистите Паскал дарил костинбродския славей с цяла пачка банкноти от по 50 евро.

Партито продължило до ранни зори, като в 3 часа след полунощ пристигнал и друг хитов попфолк изпълнител – Константин, който обаче поради причини, за които можем да се досетим, не бил в състояние да пее, а просто пирувал заедно с аферистите, но въпреки това взел солиден хонорар.

Въпреки, че Живко Коцев се очертава като ключова фигура в организираната престъпна група за контрабанда на Никола Николов – Паскал, той е на свобода, пък макар и с повдигнати обвинения. Както е публично известно, след извършен обиск в дома му и открити доказателства за свързаност на главния секретар на МВР с Марин и Стефан Димитрови, Живко Коцев опита да изтъргува свободата си, търсейки главния прокурор Борислав Сарафов с предложение да стане защитен свидетел.

Първоначално Коцев фигурираше като свидетел, но след като изтегли своята подадена оставка, а впоследствие беше уволнен от служебния премиер Димитър Главчев, се сдоби с обвинение като част от бандата на Паскал.

В хода на разследването беше установено, че Живко Коцев е получавал скъпи подаръци от контрабандистите, след които се откроява часовник „Хубло Биг Бен“ на стойност 50 000 лева. Часовникът подарък на Живко Коцев му бил закичен на ръката на летището в Дубай на връщане от почивка на Малдивите, където ченгето с присадената коса отдъхвал в компанията на Николина Ангелкова и Стефан Димитров – Малката Яра. Както „Уикенд” писа, Живко Коцев е бил любовник на Ангелкова и е пътешествал напред-назад с нея.

Междувременно наш репортер разбра, че бившия главен секретар на МВР е бил отсвирен от доскорошните си покровители от „Продължаваме Промяната”. Коцев се надявал да бъде издигнат за депутат, за да може да се сдобие с депутатски имунитет и така да се размине с носенето на наказателна отговорност. От ПП-ДБ обаче взели решение, че ще е най-добре да се разграничат от него.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране