16.10.2019 | 0:01
А вие защо маймунизирахте!
В никъв случай не можеме да напуснеме във Великобритания медиите да коментират по този начин България...

Вчера беше ден за рекорди – от джипката на премиера във Фейсбук бяха излъчени над 2 часа видеоматериали.  От океана мъдри слова отделихме няколко думи по външнополитически въпроси и умерен антирасизъм.

Бойко Борисов, Шумен: …Разпоредих на външния министър Захариева да извика английския посланик и да му предаде, че ние по никакъв начин не сме съгласни българския флаг или България да слагаме под този знаменател. Щот самата Великобритания имаше огромен проблем с расизма! Техните фенове подмятаха банани и говореха глупости за най-добрите футболисти в света, което има там. Така че не ние сме го измислили! Срамуваме се от тези няколко човека.

Срамуваме се! В никъв случай не можеме да напуснеме във Великобритания медиите да коментират по този начин България. Защото в българските футболни отбори със сигурност има повече цветнокожи, или как е приетият термин, отколкото дори сигурно на Острова! Ми ако земете и вчера, в нашия национален отбор имаше трима тъмнокожи футболисти. Трима! И в техния имаше трима. Какъв расизъм! Ми като играят българските отбори, някъде расизъм да сте чули? Някъде да е имало такива подвиквания или каквото и да било? Никога!

Изведнъж излизат и почват да ни дават оценка хора, които са доказани в расизма си! Така че, разделяме. Вие виждате. Нашата реакция е много важна, много принципна. Абсолютно сме за респекта, абсолютно сме против расизма. Но не сме били и расисти като нация. Ние сме си спасили евреите! Когато другите са ги горили в пещи! Какви расисти?

Владислав Горанов (иззад гърба на ББ): Г-н премиер, днеска ви дадоха за пример от страна на Европейската комисия като най-коректна реакция по повод на този проблем!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране