01.05.2024 | 11:03
Адвoкат Рангелов разкри каква присъда грози Лена Бориславова за фалшификацията
По думите на експерта все пак в съда ще е наистина трудно да се докаже умисъл в казуса

Не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията за разследването по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението “Да запазим Корал” и замесването на името на Лена Бориславова. Тази позиция изрази адвокат Людмил Рангелов.

Адвокатът обясни какво би се получило, ако публикуваната информация е вярна и Бориславова със своя електронен подпис е изпратила съобщения до Агенцията по вписванията, които не са верни.

“Ако приемем, че е знаела, че не са верни, законът предвижда лишаване от свобода до 3 г. Тъй като г-жа Бориславова не е осъждана, а едно такова действие не причинява имуществени вреди, санкцията би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лв.

Това, че г-жа Бориславова ги е изпратила, не е достатъчно, трябва да се установи, че тя е знаела, че онова, което изпраща е невярно. Трудно доказуемо е”, добави Рангелов.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ако подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на разследването, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го докаже.

“Управителят на сдружение “Да запазим Корал” е показал пълномощно, а той никога не е попълвал такова, ако Бориславова, на основата на това пълномощно, е извършила последващи действия, тогава очевидно е знаела, че става дума за документи с невярно съдържание. Очевидно е, че това което излиза сега е свързано с предизборната кампания и изборите”, каза още Людмил Рангелов.

Той коментира и моралната страна на случая: “Моралният аспект в политиката винаги е много важен, но не и за нашите ширини и обичаи”.

Гостът изрази позицията и по случая “Нотариуса”.

По думите му такива “доверени лица” на МВР трябва да са от кръгове, близки до престъпна дейност, иначе са излишни.

Тъй като видях, че такъв ангажимент е поел около 2005 г., започнах да си мисля, тогава е откраднал дело от адвокатска стая на ВКС, дали за това действие там не са му направили някакви услуги службите, за да му направят вербовка. Той не е осъден по онова дело”, заяви адвокатът.

Проблемът в случая според него е в контрола над действията на Мартин Божанов.

“Тук е голяма язва – очевидно е поощряван, но и чадъросван, за да си върши всички тези неща. Няма как такава мащабна дейност, която е извършвал по онтошение на измами др. престъпления, да не се е знаела от службите.

Може да излязат някакви данни, като се види кой го е ръководил, да има някои наказания и уволнение, що се отнася до съдебната система, там също би могло да излезе някакво наказание, но уволнение и съд едва ли. Присъди не очаквам”, каза Людмил Рангелов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране