05.02.2024 | 13:05
Акция в ГДБОП: Закопчаха полицай, шпионирал за Русия
Очаква се МВР да даде подробности по случая

Полицай от ГДБОП е задържан на работното си място в рамките на операция на Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР и прокуратурата, съобщават от Българската национална телевизия. По информация на NOVA акцията е по подозрение в шпионаж в полза на Русия.

Според източници на БНТ по случая работи и ДАНС. Действията на органите на реда се провеждат под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Все още не е ясно на каква позиция е задържаният полицай от ГДБОП. Предполага се, че той е предоставял служебна информация на руски гражданин. Става дума за бивш дипломат в Руското посолство в София, но обявен от България за персона нон грата. Очаква се МВР да даде подробности по случая. В следобедните часове предстоят претърсвания на различни адреси, предават от БНР.

Акцията идва само няколко дни след като прокуратурата поднови европейските заповеди за арести на шестима руснаци, участвали в подривна дейност у нас. Става дума за взривовете в оръжейни складове в периода 2011 – 2020 г. Вчера пък бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев посочи, че в България хора, които са помагали на руските агенти, които са идвали, тровили, взривявали и са си отивали.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране