09.04.2024 | 10:42
Аматьорски клуб спира вписването на Гонзо като президент на БФС
Жалбата е от ФК Скравена

Георги Иванов – Гонзо няма да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз (БФС) заради жалба, твърдят от Sportal.

Софийският градски съд е спрял отразяването на Иванов като президент на БФС в Търговския регистър, тъй като аматьорският клуб Скравена е подал жалба срещу вписването.

Заради това се спира и вписването на новия Изпълнителен комитет на централата.

През изминалата седмица беше първото заседание на Изпълкома, в който 7 от 14-те души вече са били в него през различни периоди, и бяха обявени вицепрезидентите на Георги Иванов.

Гонзо спечели битката за нов президент на футболния съюз на изборния Конгрес в средата на март, но подаде документи за вписване едва в края на миналата седмица.

Решението на Софийския градски съд показва, че Скравена протестира решенията от Конгреса на 15 март с аргумента, че са “незаконосъобразни и противоречащи на Устава”. Клубът сащо така иска отмяна на всички решения от Конгреса.

Спряното вписване на Иванов и новия Изпълком може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд в едноседмичен срок.

Това означава, че президент на БФС продължава да бъде временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов, който беше вписан през януари, а Изпълком все още е този от 2018 г.

Освен това всички действия на новия президент и неговия екип, с които се похвалиха през последната седмица, се оказват неправомерни.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране