07.04.2024 | 23:47
Ангелкова си призна за връзката си с Живко Коцев
"Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус"

Бившата министърка на туризма от правителствата на ГЕРБ Николина Ангелкова излезе с позиция по повод намесването на името й с главния секретар на МВР Живко Коцев покрай публикуваните снимки в публичното пространство, на които е заедно с Коцев и единия от задържаните за контрабанда при акцията в Агенция “Митници” – Стефан Димитров.

Тя обаче уточнява, че го познава отскоро и не се е интересувала от работата му в МВР. Заявява, че няма какво да крие и е готова да съдейства на разследващите, ако я потърсят. Ангелкова публикува позицията си във Фейсбук “във връзка с медийни въпроси, коментари и внушения”.

“Познавам г-н Живко Коцев по-малко от година. За този кратък период сме се виждали както на публични събития, така и по поводи. Никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му. Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев”, заявява бившата министърка на туризма и бивша депутатка на ГЕРБ.

“Моята работа е предимно в чужбина, а в България не реализирам никакви професионални дейности, свързани с администрация и институции, за да не създавам фон и спекулации поради биографията ми в изпълнителната власт и политиката”, посочва тя. Ангелкова от няколко месеца стана съветник в министерството на инвестициите на Саудитска Арабия.

“Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст. Ще съдействам на компетентните органи с истината, ако бъда потърсена”, изразява готовност Николина Ангелкова.

На една от разпространените снимки от разследващия журналист Слави Ангелов, Ангелкова седи в автомобила до главния секретар на МВР Живко Коцев, а той си демонстрира часовника.

https://www.facebook.com/nikolinaangelkovaofficial/posts/976767040473735?ref=embed_post

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10234229689469468&set=a.4777466320369&type=3&ref=embed_post

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране