16.05.2019 | 10:28
АПИ отрича за договор с офшорка за обслужване на тол системата
Тол системата се управлява от оператора наречен АПИ – не от ЛиЛана

„Пари от България през офшорни фирми няма да изтичат и още по-важното е, че този договор не е влязъл в сила. Той може и да не влезе никога в сила, ако от компанията не докажат оперативна съвместимост със системата“, категоричен е зам.-министърът.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) е подписала договор с още един доставчик на електронни услуги за тола – „Телетол“ АД, а акционери в дружеството са „Нованор“ и „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД. Собственици на първата компания са Лиляна Деянова, по-известна като певицата ЛиЛана и Мартин Димитров. В 10-дневен срок след подписването на договора компанията трябва да докаже оперативната си съвместимост с тол системата. Не е ясно и каква ще е комисионната, която доставчикът ще събира, като максималната ставка е 7% – колкото взима и първият национален доставчик “Интелигентни Трафик Системи”.

„Имаме още едно подадено заявление за доставчик на услуги за тол системата, така че очаквайте да имаме трети доставчик, ако има съвместимост“, коментира Нанков.

„Тол системата се управлява от оператора наречен АПИ – не от ЛиЛана, не от други имена на известни и неизвестни, а от Агенция „Пътна инфраструктура“, заяви председателят на УС на АПИ инж. Георги Терзийски.

Днес е срещата на транспортния бранш с правителството за изясняване на спорните въпроси.
оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране