20.02.2024 | 14:48
Арестуваха кмета на Омуртаг, той получил емоционален срив и инфаркт
Преди месеци ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешреф Ешрефов за конфликт на интереси

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция на Антикорупционната комисия и Софийска градска прокуратура в общинската администрация в понеделник, 19 февруари. По време на акцията той е получил емоционален срив и инфаркт. Настанен е в болница с охрана, съобщиха NOVA и БНТ. Арестуван е и бащата на кмета.

Днес изтича 24-часовата мярка на Ешреф Ешрефов. От Софийската градска прокуратура съобщиха за БТА, че кметът и баща му са задържани за 72 часа.

От прокуратурата в Търговище заявиха, че случаят не е от тяхната компетенция. Областната дирекция на МВР единствено оказва съдействие по случая, уточни директорът ѝ старши комисар Светлин Петев.

Преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси – възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща.

“Като кмет на община Омуртаг ще се старая с всеки изминал ден не само да запазвам, но и да увеличавам доверието на моите съграждани и с действията си да защитя огромната отговорност, която вече имам честта да нося”, обяви Ешрефов при встъпването си в длъжност през ноември.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране