15.04.2024 | 20:31
Асен Василев: Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите
"Акцентът трябва да бъде върху това, че антикорупционната комисия, изпълняващия функциите главен прокурор и ДАНС това, което направиха е да спретнат едно мероприятие, спрямо главния секретар без в момента да са доказали нищо"

Не виждаме коалиция с ГЕРБ след изборите.Това заяви в Пловдив бившия финансов министър Асен Василев. От партията очакват компроматна предизборна кампания, но заявиха, че ще се държат над нея.

“Това, което аз не виждам в този скандал е, ако наистина има контрабанда някой е вдигнал бариерата на границата, някой шеф на смяна си е затворил очите, ДАНС или са направили контролно производство и всичко. Това са го следили в реално време или не са разбрали, или някой от ДАНС също си е затворил очите, така че нека да видим всички факти за това какво се е случило и когато тези факти излязат да се види кой се е затварял очите на всички тези места, да се види реално тези хора от кой са били назначени и от кой са били уволнени”, каза Асен Василев.

“Не знам защо акцента отиде някъде другаде. Акцентът трябва да бъде върху това, че антикорупционната комисия, изпълняващия функциите главен прокурор и ДАНС това, което направиха е да спретнат едно мероприятие, спрямо главния секретар без в момента да са доказали нищо. Това, което трябва да се занимават те е да обяснят, ако е имало канали за корупция кой ги е покривал, кой е пускал камионите, както стана дума, за да знаем каква е истинската картина в момента това, което виждаме е някаква мозайка от снимки, както някой беше написал доста остроумно имаме подадено обвинение за някой, който организира престъпна група, свързана с корупция, но нямаме никой обвинен за корупция кога ще видим някой който да е обвинен за корупция”, обяви Николай Денков.

“Аз лично си признавам грешката, че се надявах, че реформата, която започнахме с всичките закони и имаше вече прогрес, че тези реформи могат да продължат и в някаква част в реалните назначения при регулатори, може би дори в правосъдната система донякъде. Това, което видяхме обаче е че и ГЕРБ и ДПС не са готови да предадат властта, която се управлявали всичките тези години в така наречените постоянна или перманентна власт, но това, което и те мисля, че ще бъдат изненадани е, че всички тези българи, които искат нормална европейска държава, няма да изчезнат”, заяви Кирил Петков.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране