20.05.2024 | 0:01
Асен Василев: Знам плановете на Борисов и Пеевски (ВИДЕО)
"Аз нямам НСО, защото нямам заплаха за живота си"

Хората ги интересуват доходите им, кога ще си оправим здравеопазването, образованието, да станем пълноправен член на Европа – и с влизането в еврозоната, и с влизането в Шенген. Виждаме, че много бързо започнаха да ни връщат модела на постната пица. Първо започнаха да прекарват проект за частна детска болница. След това пробваха с пенсиите, притесняваме се, че наистина увеличението ще е с 10%, а не с 11%. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев в ефира на Нова телевизия.

За катастрофата с кола на НСО и Кирил Петков той подчерта: „Кирил ползва охрана от миналата година, както и няколко депутати, защото имат заплахи за живота си. Аз нямам НСО, защото нямам заплаха за живота си. НСО навърта по няколко милиона километра на година. Това не е първият, надали ще е и последният подобен инцидент.”

Според него няма морален проблем в катастрофата.

За сглобката Василев заяви: „Колата я карахме ние. Може да се е движела криво, но се движеше към Европа. Политиката на постната пица я сменихме и накарахме ГЕРБ последните девет месеца да гласуват два бюджета с европейска политика. Хората усетиха, че България дръпна напред през последните години. Всеки божи ден това беше една битка. Бойко и Пеевски не ни хванаха. Никой не е изпран, за съжаление, ние се изцапахме.”

Той уточни, че проблемът със строежа на „Хемус” не е липса на пари. Няма проект, няма гаранция за пътя. 1,3 млрд. лв. не липсват, те се използват в момента за строежа на магистралата.

„Знам какви са плановете на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Те са Борисов да се пенсионира като президент, а Пеевски да стане министър-председател на страната. Готви се масирана промяна в начина, по който страната ще се управлява. Вече са си заели голяма част от телевизионния ефир, службите са техни.”

„Когато се играе по правилата, по европейски, без натиск, а другата страна купува гласове, оказва натиск, заплашва ги, че ще си загубят работата, ако не ги обслужат, изведнъж всичко, което се говори в национален ефир, подпомага един режим, който хората не искат, но този режим има всички ресурси”, допълни още той.

Той е категоричен, че ако нямаше смисъл да се гласува, нямаше някои партии да купуват гласове.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране