08.04.2024 | 9:14
Атанасов: ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР, за да си осигурят чадър за вота
Оказван му е натиск от 5 души, сред тях и Сарафов, добави той

Единственият неудобен на коалицията ГЕРБ-ДПС е Живко Коцев, а целта е той да бъде отстранен. Поводът са изборите. Главният секретар на МВР обаче трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове. Това заяви пред bTV съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

По думите му върху Коцев, който първо подаде оставка, а ден по-късно я оттегли, е имало натиск от “цяла бригада хора”.

“Живко Коцев е закачен случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов. Разбрах го от различни канали. Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск – или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, изолирали са го”, обясни Атанас Атанасов.

Според него с акцията в митниците започва изключително кална кампания, в която ГЕРБ-ДПС искат да си осигурят чадър за купуването на гласове, защото имат ресурс за това.

“Искат да имат мнозинство в следващия парламент. Ще се върнем в 90-те години. ГЕРБ и ДПС организираха акцията в митниците, те имат контрол върху службите. Затова отказваха да направим реформа в ДАНС. Тези служби са контролирани през зависимости. Кой направи активното мероприятие със саботажа на машинното гласуване? ДАНС с една справка”, добави Атанасов.

Съпредседателят на ДБ посочи, че той е препоръчал Живко Коцев, защото знае, че е перфектният полицай.

“Калин Стоянов е този, който познава сочените за контрабандисти от Хасково – Марин и Стефан Димитрови. И то много отдавна. Ходил в дома им. Обръщам се към г-н Главчев – има 24 часа и може да смени вътрешния министър, защото Стоянов е пристрастен и ще осигури чадър за изборите. Сега се вадят компромати, за да извадят Живко Коцев от МВР. Познавам го най-малко от 15 г. Беше началник на 4 районно управление, където живея. Препоръчал съм го за този пост, защото го познавам”, уточни Атанас Атанасов.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране