22.05.2024 | 14:20
Белобрадова: Имах тумор в гърлото!
Изгубих си гласа преди няколко седмици, разказа депутатката от ПП-ДБ

Една от най-ексцентричните фигури в политиката – депутатката от ПП-ДБ от 49-ото Народно събрание Елисавета Белобрадова имала тумор в гърлото.

Това сподели самата тя в своя фейсбук профил и призова всичките си последователи да ходят често на лекар.

Публикацията на Белобрадова:

Изгубих си гласа преди няколко седмици. Постепенно такова. Получих много съвети за хомеождрокс (казвам хомеождрокс, за да не каже фейсбук, че пиша лекарство), за чайове, за лукове и за какво ли не.

И вероятно щях да ги спазя, ако ИМАХ ВРЕМЕ. Но аз съм в кампания и имам и спектакли, та човек не може да разчита на лука и викам “Я да ида аз на лекаря”. Знам, знам, екстравагантно решение, но ето на!

Отидох. Един лекар, двама лекари – то ми било тумор. Викам на лекаря МАЙ НЯМА ДА СТАНЕ С ХОМЕОЖДРОКС, Той вика – май не!
Първа поука: Ходете на лекар.

После (вие това не го знаете), но аз от доста време кашлям само като лежа. И съответно решихме, че е алергия. То акари ли не изкарвахме със специални прахосмукачки, то антиалергични препарати ли не купувахме. По едно време ДАЖЕ се лягаше само в памук. Моля ви се, тая алергия и в хороскопа ми излезе. Накрая с мъжа ми съвсем сериозно пробвахме дали не съм алергична към него. Не съм. Какво се оказа – като съм легнела, тоя тумор се залепял на нещо си в гласните струни и предизвиквал страшно дразнене. Само дето излишно изгоних акарите – единствените живи същества, които не са ми правили забележка за нещо. Убедена съм, че и на този статус ще получа забележки.

Втора поука: Ходете на лекар.

Третото, е че имам нисък пресипнал глас, който напоследък лесно се изморява и като крещя (което аз правя редовно), направо ми се разказва играта. Обикновено крещя по работа, защото когато крещя по емпиричен път съм виждала по-добри резултати. А и защото съм невротичка. Обаче с тия болки вече не крещях, а пишех адски нервно на капслок в общи чатове. Но колкото и да пишеш на капслок – просто не е същото, разбирате ли ме. Не е същото. Сега, обаче, се оказ,а че болката идвала от това нещо, дето ми било изкривили гласните струни и сега вече може би всичко ще е наред и аз ще крещя като младо момиче. Нямам търпение.

Трета поука: Ходете на лекар

Лекарят, съвършено и абсолютно разкошен, ми каза, че бил бая голям тумор. Вика “Направо си е имало шанс да се задавите.” Викам “Е, това щеше да е адски нелепо.” И се смяхме. Аз хъхрещо, той учтиво.

Четвърта поука – ходете на лекар. Лекарят посредством едно тънко фенерче от джоба му и точно ЕДНО надникване ми спести пари за антиалергични препарати, усилия по отстранияване на мъжа ми и акарите, приемане на тонове лук, греяна ракия и хомеождрокси, а днес вече ме лиши и от съответния тумор.

Аз съм късметлийка, че страшно спешно трябваше да си оправя гласа, защото съм в кампания, та реших да ида на лекар. Не знам дали да благодаря на Мария Габриел за това.
А вие не бъдете като мен. Тоест, БЪДЕТЕ ОТЧАСТИ. Ходете на лекар дори да не сте в кампания. Страшно много глупости ще ви се спестят.

Няма нищо клето в този статус. Само радост и съответно съжаление, че не мога да съм на заседанията с колегите. Хора, ходете на лекар и да сте живи и здрави. И извинявайте за повторението, но аз го слагам за красота, нещо като алитерация:
Ходете на лекар”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране