03.05.2024 | 14:41
Борисов и Караянчева оглавяват листите на ГЕРБ в два града
Лидерът на ГЕРБ, Назарян и Георгиев ще са начело в София

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС. Лидерът на партията Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавяват листите в по два града.

Спрямо последните избори промените са осем, две от тях са, заради изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води листи в София (25-то многомандатен избирателен район, МИР) и Пловдив-град. Останалите лидери са нови.

Председателят на СДС Румен Христов, вместо в 23 МИР София, както беше на предишните избори, ще е начело в Монтана, като измества Ирена Димова. Мястото на Христов в столицата се заема от Георги Георгиев.

Промени има и в 24 МИР София, където Рая Назарян е предпочетена вместо Тома Биков, пратен за водач в Силистра, вместо Ивелин Иванов.

Бившият председател на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева, която не успя да влезе в парламента при последните четири избора, освен в традиционния си район Кърджали, е водач и в Пловдив-област където на предните избори начело беше Вежди Рашидов.

В Разград и Русе на мястото на избраната за конституционен съдия Десислава Атанасова начело на листата на ГЕРБ-СДС са Делян Добрев и Бедрос Пехливанян.

В Шумен вместо бившият министър на образованието Красимир Вълчев водач е Любомир Христов, който на последните местни избори беше издигнат за кандидат за кмет от местната организация на ГЕРБ, но ръководството на партията реши да бъде сменен от кадъра на ДПС Георги Колев, не успял да спечели.

В останалите области промени няма, като от по-известните имена на партията Даниел Митов остава водач във Варна. Същото важи за Томислав Дончев в Габрово и Деница Цачева в Добрич.

По-рано днес се разбра, че бившият председател на парламента Росен Желязков ще води листата на ГЕРБ- СДС за евроизборите

Ето и водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

МИР 01 Благоевград

Росен Желязков

МИР 02 Бургас

Жечо Станков

МИР 03 Варна

Даниел Митов

МИР 04 Велико Търново

Проф. д-р Костадин Ангелов

МИР 05 Видин

Росица Кирова

МИР 06 Враца

Красен Кръстев

МИР 07 Габрово

Томислав Дончев

МИР 08 Добрич

Деница Сачева

МИР 09 Кърджали

Цвета Караянчева

МИР 10 Кюстендил

Христо Терзийски

МИР 11 Ловеч

Николай Нанков

МИР 12 Монтана

Румен Христов

МИР 13 Пазарджик

Екатерина Захариева

МИР 14 Перник

Георг Георгиев

МИР 15 Плевен

Пламен Тачев

МИР 16 Пловдив град

Бойко Борисов

МИР 17 Пловдив област

Цвета Караянчева

МИР 18 Разград

Делян Добрев

МИР 19 Русе

Бедрос Пехливанян

МИР 20 Силистра

Тома Биков

МИР 21 Сливен

Десислава Танева

МИР 22 Смолян

Д-р Красимир Събев

МИР 23 София град

Георги Георгиев

МИР 24 София град

Рая Назарян

МИР 25 София град

Бойко Борисов

МИР 26 София област

Младен Маринов

МИР 27 Стара Загора

Красимир Вълчев

МИР 28 Търговище

Теменужка Петкова

МИР 29 Хасково

Делян Добрев

МИР 30 Шумен

Любомир Христов

МИР 31 Ямбол

Димитър Иванов

На 9 юни в България ще се състоят едновременно избори за народни представители и за членове на България в Европейския парламент. На 24 април коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира за участие в предстоящия вот “две в едно”. Тогава зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира пред журналисти, че най-важно е България да има нормално правителство и призова да се спре с експеримента ротация на кабинет.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране