22.03.2019 | 12:42
Борисов: Когато се прибера, ще си понесат последствията
Създадох ГЕРБ, за да се бори с корупцията на комунистите, сподели премиерът
Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че ще бъдат взети мерки, ако има нередности при покупки на имоти от членове на ГЕРБ. Макар и лаконичен по темата, пред журналисти в Брюксел той заяви, че всеки в ГЕРБ ще си понесе последствията, ако бъдат открити следи за корупция.“Когато се прибера от Брюксел, ще събера колегите и ако има такова нещо… ще преценим. Ще си понесат последствията. Много ясно и точно го казах. Всеки, който си е превишил правата. Дали ще е петно, дали ще е белег… Създадох ГЕРБ, за да се бори с корупцията на комунистите. Нормално е ударите срещу ГЕРБ да са страховити”, коментира той.

“Ами БСП, които си приеха закон, за да може всичките им корупционни сделки да отпаднат? Това искате ли да го коментираме? Искате ли да го коментираме? БСП, в последните си дни на управление приеха закон, в който се казва, че не им се търси отговорност за нищо. Не помните ли закона, който Станишев прие, тръгвайки си?”, разпали се Борисов.

“ГЕРБ нанесе толкова удари на комунистите, колкото никоя друга партия”, гордо заяви той.

“Ако има лобизъм над съответни фирми, ще го поправим”, зарече се премиерът.На въпроса дали вече се е чул с Цветан Цветанов, Борисов отговори следното:

“Имах разговор със всички, но по телефона те ми казват, че са напълно изрядни и не са свързани с нищо незаконно”, кратък беше министър-председателят.

“Затова Ви върнах назад, за да видите какво са правили и другите, нищо, че е от едно време (визирайки управлението на БКП и БСП). Ние ще се поправим, ако сме сгрешили”, заключи Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране