25.04.2024 | 10:50
Борисов привидя “нова коалиция”
Лидерът на ГЕРБ определи искането за оставка Росен Желязков като емоционални изблици, а Пеевски - популизъм

“Станахме свидетели на нова коалиция”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатът от гласуването в зала и включването на искането за оставка на председателя на НС Росен Желязков като точка първа в дневния ред.

Борисов изброи законопроектите, включени по предложение на председателя на НС в дневния ред, което е водещото обвинение в мотивите на вносителите на предложението.

Сред тях – решение за предоставяне на нова сграда на КС, промени в закона за съдебната власт, закона по прилагане на ограничителни мерки в Украйна, проект на решение за предоставяне на допълнителна военно-техническа помощ за Украйна и други.

Вчера ПП-ДБ и БСП внесоха искане за предсрочно освобождаване на Желязков за цялостното му поведение като ръководител на институцията и за системно неизпълнение на законодателната програма.

По-рано оставката на председателя на парламента поискаха и от “Възраждане” с конкретен мотив – не беше допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с аргумент, че не отговаря на Конституцията.

От ГЕРБ и ДПС не погледнаха сериозно на искането за оставка на председателя на Народното събрание в последните часове на работата му. Бойко Борисов го определи като емоционални изблици, а Делян Пеевски-популизъм.

Парламентът не събра кворум от първия път за започване на заседанието днес.

След почивката в пленарна заля влязоха от ГЕРБ. Само един от народните представители от партията на Борисов се регистрира. Заседанието събра кворум и започна дебат преди гласуван, което може да завърши с импийчмънт на Желязков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране