28.02.2024 | 10:11
Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен
"Две седмици ги чаках ПП-ДБ да се напътуват. И доколкото разбирам никакъв резултат от тези пътувания. Ние за разлика от тях обмисляме всяка дума, всяко иречение"

Не сме получили оценката на министрите, която трябваше да бъде изготвена от премиера Николай Денков и Мария Габриел. Чакаме я. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Трябва да има смяна на министър ТодорТагарев при ротацията. Това е неработещ министър, подчерта Борисов, коментирайки и сутрешното му участие в телевизионен блок.

“Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента”.

По думите му цялата сглобка е компромис. Аз съм реалния лидер на партия, за да стане Мария Габриел премиер, партията трябва да го гласува. Аз имам пълно доверие в нея, посочи лидерът на ГЕРБ.

Две седмици ги чаках ПП-ДБ да се напътуват. И доколкото разбирам никакъв резултат от тези пътувания. Ние за разлика от тях обмисляме всяка дума, всяко иречение. Това не е документ, който се пише на коляно като при тях, а да отразява щенията само на една партия, коментира Борисов ще има ли преговори през уикенда.

Борисов потвърди, че предложението на ГЕРБ ще предвижда ротация на премиерите, защото това е бил големият компромис, заради който Мария Габриел се отказа от поста си на еврокомисар.

“Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС, меморандум ми звучи малко като “Джемкорп”, коментира още той.

Подаването на оставки на Мария Габриел и Николай Денков може да стане на 6-ти март, това не е нещо неуговорено, посочи Борисов.

Коалиционни споразумения се правят в целия ЕС. С пропорционалност , на базата на изборните резултати и споделена отговорност, преглед на министрите и в зависимост от това , може те да получат 90% , защото обичат да смятат с проценти. В коалиционното споразумение ще предложим споделена отговорност за управлението на държавата.

Всеки ден Петков и Денков имат медийни изяви, и като излязат казват Борисов да не се изявява, посочи Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране