24.02.2024 | 13:17
Борисов: Така ги учат в Харвард, но от училището в Банкя сме се научили да не се огъваме
"Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна"

Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ в града.

“Две години кръвопролитие, ужаси в Европа, икономически срив и рецесия – нищо добро за нашия континент”, коментира Борисов двегодишнината от войната между Русия и Украйна.

“Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено”, отсече Борисов.

“До понеделник очаквам Николай Денков и Мария Габриел да направят преглед на министрите. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство”, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност”, отсече Борисов.

“Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър”, добави Борисов.

“Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилятно в момента с това”, смята Борисов.

“Така ги учат в Харвард, но Петков, повярвайте ми, е брилянтен стратег и може да принуди противника си да се води по неговата схема”, уточни той.

“Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: “Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…” Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!”, каза Борисов.

“Сега им давам те да мислят до понеделник, да върнем 9 месеца назад, защо нямаше такъв меморандум тогава, защо не разделихме тия министри”, каза Бойко Борисов.

Борисов коментира и Христо Иванов заради регулаторите.

” Когато Христо Иванов беше с Корнелия Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите – всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе – може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те!”

И тук лидерът на ГЕРБ шокира всички и даде пример от фолклора на Банкя, и разказа виц.

Ето го и него:

В Банкя двама яли едно агне.

„Май, добре хапнахме“, казал единият.

„Добре хапнахме, но да бяхме по-нарядко“, рекъл другият.

Христо Иванов не е коректен към мен и ГЕРБ в две неща – първо имаше цялата власт да смени всички регулатори, и второ, неговият депутат Иван Иванов от “Да, България”, е начело на най-важния регулатор – КЕВР”.

Борисов се съгласи с президента Румен Радев, че това, което се случва в последните седмици, не е красиво и разочарова хората.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране