20.06.2019 | 10:59
БСП е във фалит от 1 юли
Започва масова "сеч" на "Позитано" 20, закъсват с вноските по кредита и лизингите на колите на Нинова

Масова сеч започва в БСП! Столетницата под ръководството на оскандалената Корнелия Нинова, която сведе милионите субсидии на столетницата единствено до налични около 400 000 лева в касата, е във фактически фалит от 1 юли, след като парламентът ще намали субсидиите на партиите до 1 лев за получен глас.

Първа под ножа ще падне администрацията, наброяваща около 150 души, с половината от които Нинова възнамерява да се прости. По кабинетите в централата вече треперят за постовете си, тъй като били наобиколени от дясната ръка на лидерката Кирил Добрев, който всъщност работи срещу нея, с краткото, но ясно послание в рими: “Който има мнение, да се готви за уволнение”.

Освен около 5-те милиона лева, които БСП трябва да връща като надвзети субсидии, партията има да изплаща банков кредит, 400 000 лева лизинги на нови коли, в които се возят председателката, любимката ѝ Деница Златева и други приближени на кликата, окупирала “Позитано” 20, както тези взети за партийната телевизия.

Балансът по сметките на миналата година на БСП сочат, че в края на 2018-а по сметките на партията е имало 5,4 милиона и 1 милион на каса. През април столeтницата е получила 3,2 милиона лева от годишната си субсидия. В момента обаче по признанията на самата лидерка и на Румен Овчаров в сметките на БСП има около 400 000 лева. Социалистите изчисляват, че 8-9 милиона партийна пара се губят.

Пълното безпаричие и финансовия крах на червената партия били причината и хората на Нинова в парламента да поискат удължаване на срока за обсъждането на намаляването на субсидиите с 1 седмица. Те разчитали точно на тази седмица, за да закръглят и втория транш от субсидията в размер на 3,2 милиона лева, които се надявали да получат на 1 юли.

Управляващите обаче са категорични, че никакви удължавания няма да има. Ресорната комисия в Народното събрание ще гледа предложеното от министерски съвет намаляване на субсидиите на 1 лев за получен глас днес, а още в петък депутатите ще го гласуват и това ще влезе в сила.

Безпаричието до такава степен е стиснало Нинова и кликата ѝ за гушата, че тя карала депутатите да платят от джоба си традиционния събор на червените на Бузлуджа, който всяка година се провежда около 1 август. Причината са не само изчезналите пари на партията, но и отказът на бизнесмени от БСП да финансират празненствата, както обикновено се случваше през други години. Например Георги Гергов плащаше доста голяма сума за сбирката на социалистите в края на политическия сезон.

Сега обаче бизнесмените не само са в противниковия лагер на Нинова, но са и мъртво обидени от просташките ѝ възгласи на конгреса да си затворят портфейлите, с което тя ги обвини, че работят срещу нея. Затова БСП вече не може да разчита и на никакви странични помощи, още повече, че редица червени олигарси бяха застигнати от тежки кадрови и съдебни неблагополучия като небезизвестния Бенчо Бенчев от Бургас, арестуван заедно с мафиота Митьо Очите в Турция, от когото БСП се отказа.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране